1. şahsen gül ağacı olanını kullanıyorum. kılları içinse moğol at kuyruğu en iyisidir. piyasada ucuz fiyatlara aldıklarınız at kuyruğu değildir. sentetik bir malzemedir.
    #4881 cahil kopekler | 8 yıl önce
    0araç gereç 
  2. (bkz: )

    Bir de ergen dönemlerinde ayı hakaretine karşı verilen tepkinin öznesi:
    -ayı
    -girsin götüne keman yayı
    #155399 fly | 6 yıl önce
    0araç gereç 
  3. tutuşu rus ekolünde ve fransız ekolünde farklı olan, keman çalma aracı.

    rus ekolünde sol el dışa doğru eğimli dururken, fransız ekolünde sol el düzdür.

    benim hocam da rus ekolünden geldiği için bana rus ekolünü öğretiyor anladığım kadarıyla.

    rus ekolünde hıza önem verilirken, fransız ekolünde güce önem veriliyor. ikisinin de avantajları ve dezavantajları var elbette.

    ama de rus ekolünden geldiğine göre, rus ekolünün güzel yanları daha fazla galiba.
    0araç gereç 
  4. insan da dövmeye de yarayan alet:

    www.classicfm.com/...
    2araç gereç 
  5. tsm müzisyenlerinin çok tuhaf bir teknikle kullandıkları nesne. rus ekolünde eğitim gördüğüm için bana bu sebeple de tuhaf gelmiş olabilir bilemedim.

    mesela:

    www.youtube.com/...

    şimdi bu amcanın çalışında serçe parmak sabit duruyor mesela. oysa rus tekniğinde serçe parmak yukarı çıkarken içe doğru kapanıyor. benimki de uzun süre kapanmadığı için hocam çıldırma noktasına gelmişti. ayrıca yayı daha yukarıdan tutuyorlar sanki.

    demek ki tsm içinde de bir ekol oluşmuş.
    4araç gereç 
  6. Birine "ayı" dediğinizde götünüze girmesi temennisiyle karşılaşma ihtimaliniz bulunan nesne.
    #190228 fly | 5 yıl önce
    0araç gereç 
  7. keman kurslarında genelde öğrencilerin amacı "1-2 parça çalayım" olduğu için, çok fazla üzerinde durulmayan konulardan birisi. öğrenci düzgün ses çıkartıyorsa öğretmen de genelde salıyor dikkat ettiğim kadarıyla. benim operacı hoca da (operada çalışmış, opera vokalisti değil) aynısını yaptı bana. o sebeple kendisini iyi anmıyorum son günlerde. bu sebeple oturdum, konu hakkında 9678667557456 tane uzmanın görüşünü araştırdım.

    sevgili 20 yaş sonrası kemana başlayan yoldaşlarım, belki umrunuzda değil ama bu mereti tutmanın gerçekten de bir adabı var ve kötü tonalitenizin sebebi kemanın perdesizliği kadar keman yayı tutuşunuzla da ilgili.

    standart olarak tutuş bu şekilde:

    takelessons.com/...

    böyle olmasının da bir sebebi var.

    diğer parmakları yayın üzerinden kaldırdığınızda serçe parmağınızla başparmağınız birbirlerini dengelemeli. yani diğer parmakları kaldırdığınızda yay elinizden düşüyorsa demek ki düzgün tutmuyorsunuz.

    işaret parmağı ise dinamik üzerinde etkili. ayrıca şöyle veya şöyle güzel çalmanın yolu da işaret parmağından geçiyor. eğer hocanız size işaret parmağı ve staccato arasında bağıntıyı öğretmediyse olmaz olsun öyle hoca...

    geldik diğer iki parmağa. bu iki parmak da yayı görünmez bir çember üzerinde 360 derece döndürebilmek için varlar. yani yay hem x ekseni üzerinde ileri geri hareket yaparken hem de x eksenine paralel bir dairesel hareket yapabilmeli.

    işte bu sebeple ne yapacağız: kendimizi sıkmayacağız. onu nasıl yapacaksınız, o da siz kalmış. ister gibi yoga yapın, ister başka egzersizler bulun. ama yayı tutan eliniz rijit olmasın.

    profesyonel kemancılar çok iyi çaldıkları için yayı rahat tutmuyorlar, yayı rahat tuttukları için güzel çalıyorlar. aklınızda bulunsun bu.

    hilary hahn
    #282023 bachophile | 2 yıl önce (  2 yıl önce)
    0araç gereç