1. michelangelo'nun (heykeltraş olan değil, olan. kullandığı ortası zincirli sopa.

    biz bunu diye tanıdık, öyle sevdik ki hala asıl ismini kullanmayı reddederim. memlekette nice çocuk babasına, dedesine, amcasına odun kestirip zincirle bağlatıp bundan yapmıştır. japon ustalar bir dönem türk çocuklarının şuna sevgisini görse yı falan bırakır ağlarlar yemin ediuorum. bu aletin es geçilmesi türk-japon dostluğu için büyük kayıptır.
    #50437 son kurtadam | 8 yıl önce
    0silah 
  2. iç anadolu bölgemizde keser sapı ve köpek bağlanan zincir ile yapılmışına "mınçıka" denen ergen eğlencesi.
    #51592 Keltox | 8 yıl önce
    0silah 
  3. ingilizce'den japonca'ya girmiş bir kelimedir. zaten japonca'da da ile yazılıyor.

    kelimenin girişi filmleriyle olmuş.

    alet kökenli olsa da, okinawa malum olduğu üzere japonya'ya en geç bağlanan toprak olduğu için üzerinde konuşulan dil japonca'dan biraz farklı. , , 'nın ortalaması gibi bir dil. bazıları japonca'nın en eski hali olan yamato japoncası'na yakın olduğunu söylese de, japonlar yazıya ms 6. yüzyılda anca geçebildikleri için bu da tam olarak kanıtlanabilmiş değil.

    bu silahın çıkış noktası muugee isimli bir silah. çiftçiler bunu kendilerini korumak için kullanıyorlarmış. aslında bu da tam bir silah değil de, atın ağız bölgesine takılan bir şeymiş. ama tehlike anında bunu atın ağzından çıkartıp düşmana dalıyorlarmış adamlar.

    silah bir şekilde okinawa üzerinden tayvan'a ulaşmış ve lehçesinde silaha (雙節棍) denilmiş. bu da çift bölümlü çubuk anlamına geliyor.

    yani birileri size "o bir kere nunchaku tmm mı?" derse "hadi len o bir kere nng chat kun" diyebilirsiniz gönül rahatlığıyla.
    #189248 jean baptiste de la rose et la croix | 5 yıl önce (  5 yıl önce)
    2silah