1. Elektromanyetik dalga alıcısı veya vericisi; Radyo dalgaları'ndaki ses modülasyonunu önce elektronik ortama sonra da sese çeviren elektronik alet; alıcı veya verici.

    Türkiye' de ilk radyo yayını 6 Mayıs 1927'de tarafından yapılmıştır. Bu meşhur anons şöyledir;

    Alo alo, muhterem samiin… Burası İstanbul Telsiz Telefonu… 1200 metre tul-u mevç, 250 kilosaykıl… Bugünkü neşriyatımıza başlıyoruz

    gündüz telgraf haberleşmesi için kullanılan hatların gece müsait olmasından dolayı Radyoculugun ilk zamanları yayınlar akşam yapılırdı.

    Bu da ilk anons
    #50309 11001 | 8 yıl önce (  8 yıl önce)
    0cihaz 
  2. türkiye'de çok geniş bir kitleye hitap etmeyen hede.

    eskiden daha bi popülerdi, hatırlıyorum ortaokulda falan radyolar dinlenirdi radyolar aranıp istek şarkı istenirdi falan, gelen yıllar radyodan da aldı götürdü. artık eskisi kadar dinleyen yok. zaten evlerde kimse dinlemiyor sanırım varsa anca otomobillerde dinleniyordur.

    tabi ki reklam gelirleri azalıp giderler artınca ulusal çapta yayın yapan radyo sayısı da azaldı. bir de bu frekans yasası ile, yeni radyo kurmak falan da iyice zorlaşınca mecbur elde kalanlarla idare ediyoruz.

    eskiden radyo programcıları da bilinirdi. insanlar tanırlardı, şimdi en popülerlerinden i yolda görsek tanımayız. televizyonun yükselişi, dizi ve yarışma programları vs derken artık özel olarak takip edenler haricinde radyo günlük hayattan siliniyor ya da çok dar bir kitleye hitap ediyor.

    2018 yılı radyo reytinglerine bakınca en çok dinlenen radyo frekansları aşağıda

    1. : çok yorum yapmayacağım, maalesef radyoların durumunu gözümüze sokan bir 1 numara çıkıyor karşımıza. drive time daki programcıları gönül dostu şener ve gezegen mehmet. eskiden geceleri de bedirhan gökçe vardı, tam bir türkiye mozaiği.

    2. : Türkiye'de radyonun yayılmasında en büyük katkısı olan radyo. 10 sene önce ciddi bir atılım yaptı, piyasadaki bilinen yayıncıları falan topladı, bilindik TRT çizgisinden çıkıp biraz daha özel radyo formatına döndü. 2 numarada olmasının bir başka sebebi de sanırım dağda bayırda çeken tek radyo olmasıdır.

    3. : türkçe pop çalan bi radyo. genel halka hitap ediyor, programcıdan çok yayın yaptığı müzik dalı sebebiyle çok dinlenenler arasında

    4. : Arabesk dinlemek istemeyen kral grup dinleyicilerinin ikinci adresi.

    5. : bu radyonun çok dinlenmesinin iki sebebi var, bir tanesi yayın yaptığı müzik türü. Yabancı pop, hip hop, r&b falan dinliyorsanız zaten bunu ulusal çapta dinleyebileceğiniz 3-4 kanaldan bir tanesi. diğer bir sebep ise kadir çöpdemir ve pascal noumanın sunduğu ara gaz programı. ciddi bir dinleyici kitlesi var.

    6. : sanırım melonkoliyi çok sevdiğimiz için listede

    7. : sabahları power fm den tanıdığımız geveze burada. akşamları da kadir çöpdemir ve pascal burada.

    8. : no comment

    9. : türkiyenin en eski yabancı müzik yayını yapan radyosu, belirli bir kitlesi var hali hazırda

    10. : Bölgesel bir radyo olmasına rağmen çok fazla dinleyicisi var. hoş gerçi Marmara bölgesine yayın yapınca pek bölgesel olmuyor ama neyse ki bölgesel sonuçta.
    #120469 11001 | 6 yıl önce (  6 yıl önce)
    0cihaz 
  3. Elektrik dalgalarının özelliğinden yararlanarak seslerin iletilmesi sistemi.
    #120958 tdk | 6 yıl önce
    0teknoloji terimi 
  4. Elektrik dalgalarıyla düzenli olarak yayın yapan istasyon ve bu istasyonun programlarını düzenlemekle görevli kuruluş.
    #120959 tdk | 6 yıl önce
    0genel terim 
  5. Bu istasyonun yayınlarını alan araç.
    #120960 tdk | 6 yıl önce
    0cihaz 
  6. 90’ların başında her radyo aynı şeyi çalmazken, şmüzik zevkimin gelişmesinde çok ciddi katkıları olmuştur. İnsanların spotify, apple music, youtube vesair gibi müzik kaynaklarına ulaşmasından sonra bu özelliği nispeten kayboldu. Ancak benim gibi bir avuç insan hala güzel sohbetler ya da farklı bakış açıları duymak için dinliyor. Kamuya açık radyolarda çok olmasa da internet radyoculuğunda ve podcastlerde güzel örnekler mevcut. Ha bi’ de şey var, kimse yazmamış; (bkz: )
    #141634 little wing | 6 yıl önce
    0cihaz 
  7. Kaynaklarda mucitinin Guglielmo Marconi olarak geçtiği , dünyada ilk radyo yayınının 1920 yılında yapıldığı ve ülkemizde ilk radyo yayını 1927 de gerçekleştirildiği , şu an da televizyonun varlığıyla popülerliğini yitirmiş, her evde bulunabilen vitrinlerin üzerinde bir süs olarak rastlayabileceğimiz bir alettir.
    #141712 araf | 6 yıl önce
    0cihaz 

  8. ingilizcesi olan söylerken redio şekline giren kelime
    #210078 Angel Spy | 4 yıl önce
    0genel terim