1. yanlışlanabilirlik felsefesinin en büyük temsilcisi. Gerçek olasılıksaldır. 0 ile 1 arasında değer alır, ama asla 0 ile 1 değerini alamaz.
    #234544 myhirolife | 4 yıl önce
    0filozof 
  2. bilimsel ilerlemenin temelinde gerçekleştiğini ileri süren filozoftur.

    bilim felsefesinde yeni bir çığır açmış ve yanlışlanabilirlik ilkesi genel kabul görmüştür.

    etik ve siyaset hakkındaki görüşleri çok bilinmese de bu konularda da kayda değer görüşleri vardır. (bkz: )
    #269475 regan | 3 yıl önce
    0filozof 
  3. Celal Şengör'den öğrenip literatüre fazla hakim olmasam da büyük hayranlık beslediğim en büyük bilim felsefecilerinden biridir.

    Genelde Marxism'e salladığı Open Society and its enemies kitabıyla tanınsa da bugün gündemimiz siyaset olduğu için onunla ilgili bir yanından bahsetmek istiyorum.

    Malum bir seçim yaşadık ve muhalifi de iktidar yalakası da bir kavga halinde. Ve ben taaa lise zamanlarında başkanlık sistemiyle ilgili seçimde bile bundan sonra ılımlı muhalefet diye bir şey yoktur, bunlara bunlar gibi davranmak gerek diye söylemiştim.

    Çünkü mevzu x partisi y partisi, senin görüşün benim görüşümün dışında bir vatan millet savunmasına dönüşmüştü o noktadan sonra.

    Buna bazı sanırsam kıçı rahat dededen "Atatürkçü" ve genellikle CHP kanadından insanlar itiraz etmişti. Hayır öyle olmaz, o kitleyi küstürmemek gerekir falan diye.

    Ya da zaten öyle yaptığınız için kaybediyoruz falan diye toz pembe hayallerde yaşayan, hayatın realizm soslu kroşesini çenesine yemeyen idealist tipler vardı.

    Yanlışa yanlışlık ile karşılık verilmez falan diyorlardı. Bugün de attığım tweet'i gösterdiğim kız annesi AKP'li olduğu için alınmış bana yanlış söylem bu diye barışçıl bir dil kullanmamı istediğini söyledi.

    Bakınız Popper ne demiş bununla ilgili
    Buyrunuz
    0filozof 
  4. bilime "eğer ortaya bir tez attıysan, buna insanların saldırması gerekir. ancak saldırılar neticesinde tezin hayatta kalıyorsa, o zaman tezin elle tutulur." şeklinde bakış açısı getiren filozof. einstein'ın teorisini kanıtlayan eddington'ın deneylerini de bu görüşünü desteklemek için kullanır.

    şimdi böyle bakınca mantıklı görünse de, "1+1=2" şeklindeki basit bir ifadeyi bile bilimsel olmayan bir hale getirebiliyor bu bakış açısı. bu sebeple de "sen bir artı bir diyemezsin, 'bir elma bir elma daha' diyebilirsin." şeklinde ilginç argümanlar oluşturmuştur. yani matematik elle tutulur olduğu kadar gerçektir, gerisi fasa fiso demiştir.


    o sebeple %100 doğru da diyemeyiz getirdiği bakış açısına. çünkü soyut matematik olmasa, fizik problemlerinin çoğu çözülemez. hatta fizikteki bazı problemler çözülmek için hala uygun matematiksel teorilerin çıkmasını bekliyor.
    #286650 bachophile | 2 yıl önce
    0filozof