(bkz: deep purple)'dan tanıdığımız (bkz: ritchie blackmore) ve eşi, (bkz: halloween)'den tanıdığımız (bkz: candice night)'ın grubu. 1997'den beri faal olsalar da, popülerlik eşiğini henüz atlayamamış olmaları büyük bir üzüntü kaynağıdır.
"candice olmasaydı olmazdı" diyebiliriz grup için. her ne kadar blackmore'un ünü ve gitardaki ustalığı azımsanmayacak seviyede olsa da, candice night'ın galadrielvari sesi ve sahne duruşu bu gruba eşik atlatıyor.
grubun müzik türü için genel olarak folk rock denilebilir. canlı performanslarında sahneye daha yeni kafkaslar'dan inmişler gibi çıkıyorlar. kadroları 5-6 kişiyle sınırlı olsa da, bazı konserlerde arkaya orkestra koymuşlukları da var. grubu tanımlamak için bir şey daha yazmam gerek: herhangi bir müzikal yeteneği olmayan hiç kimse yoktur grup içinde. blackmore gitarı öttürür, night yer yer zurna ya da tef çalar, klavye ve bas gitar arkada ritmi tutar, davul hemen hemen her şarkıda vardır. back vokallerin bile enstrümanla eşlik ettikleri şarkıları bulunur.
cover da yaparlar child in time gibi, wish you were here gibi. ancak soldier of fortune cover'ları kesinlikle en iyi çaldıkları şarkılarından biridir. gerçi, söz yazarlarından biri blackmore'dur bu şarkının ama olsun; grup farklı, çalanlar 1'i hariç tamamen farklı, söyleyen farklı. cover denilebilir.
ayrıca where are we going form here, under a violet moon*, loreley, diamonds and rust*, green sleeves, village lanterne, spirit of the sea şarkılarını da dinleyebilirsiniz.