-
Şahsi fikrim televizyonun en komik dizisidir. 2006 da başlamış ve bir bbc klasiği olarak her sezon üç beş bölüm yayımlayıp tadı damakta bırakarak final yapmıştır.
Bugünün the big bang theory'sinin atasıdır bir nevi ve içinde douglas reynholm gibi efsanevi bir karakter barındırmıştır. -
her sezonu 6 bölümden oluşan mini komedi dizisidir. en bilindik repliği: "have you tried turn it off and on again?" dir.2013 yılında son bulmuştur. -
yangın çıktığında itfiyeye mail atıp, onların gelmesini beklerken alevlerin içinde büyüdüğü ofiste çalışmaya devam edenlerin dizisi. -
bi ara community için "nerdlere şapşalların hikayesini", the big bang theory içinse "şapşallara nerdlerin hikayesini" anlatıyor demişim.
it crowd'a da, "şapşal nerdlerin hikayesini herkese anlatıyor" demek lazımmış.
dedim. -
ulan durup durup matt berry 'nin canlandırdığı douglas reynholm karakteri aklıma geliyor.
ne kadar abartı olursa olsun, komedi dizileri tarihinin en başarılı karakterlerinden birisi muhtemelen, esfsane hatta.
bbc 'nin her güzel dizisinde olduğu gibi az bölümlü olmayaydı da, izleyeydik şu adamı çok daha fazla çok güzel olacaktı ya neyse.
-
kendisinden daha genç gösteren babası camdan atlayınca şirketin başına geçen douglas reynholm gibi tarifsiz bi karakteri bize izleten ingiliz dizisi. jen'in kendisini tacizle suçlayıp, dava açtığı sırada avukata, "çalışana cinsel taciz beyanında nereye imza atacağımı senden öğrenecek değilim." şeklinde iddaalı bi tavrı vardır.
jen'in sigara içtiği için kendini öteki gibi hissedip, sağlıklı insanlar tarafından faşizme uğramasına rağmen sigaraya devam etmesiyle kendini sovyet rusya'da bulması dizinin en iyi bölümlerinden biridir. ahmet kural'ın işler güçler'deki "taksi!" ve "garson!" bağırışı da buradan aparmadır zannımca.
stalin'e selam, sigaraya devam. -
Şuraya çok komik bir İngilizce konuşan Fransız aksanlı teknik destek elemanı videosu bırakmama vesile olmuştur.
Sıkıldıkça açıp açıp gülerim artık.
Bunun bir benzeri hint aksanıyla İngilizce konuşan mecnun ve gene Fransız aksanıyla İngilizce hamburger istemeye çalışan Steve martin'dir. -
-- spoiler --
aklımda hep windows açılış melodisi eşliğinde kendine gelen moss ile kalacak olan dizi.
patlayan yardım tüpünün ingiliz yapımı olduğunu görüp ah typical demesi, tüpü de yangın çıkan yığının yanına yerleştirmesi,
yalan söylemeyi beceremiyorum deyip jen'i ayaküstü öldürmesi,
derdini açıklayamayıp barmen olması,
yemek kursu almaya diye gidip yamyam bir adamla arkadaş olması,
jen'i internetle tanıştırışı,
jen'in kocası rolüne girmesi ve daha bir çoğu
-- spoiler --
özlemini çekenler için mini bir anımsatma, batesmotelpro dan geliyor. -
Jen, Moss ve Roy adında bilgi işlem çalışanlarının iş hayatlarından kesitlere yer veren komedi dizisi. dizide anlatılan konuların çoğu gerçek hayatta da yaşanmaktadır. it sektöründe olup bu diziyi izlemeyen yoktur sanırım. -
IT sektöründe çalışan herkesin bildiği, meslek sırlarını ifşa eden (Bilgisayarınızı kapatıp-açın) ingiliz komedi dizisi.
-- spoiler --
İnternetin big ban kulesi içerisindeki kutuda saklandığı konusunda Jen'in ikna edilmesi ve bir sunumda bunu kullanması sonrası rezil olmasını bekleyen Moss ve Roy'un insanların bu iddiaya inanmalarına şaşırdıkları sahne efsaneydi.
-- spoiler -- -
2006-2013 yılları arasında, 25 bölüm olarak yayınlanmış, roy, moss isimli iki it’ci ve bilgisayarla ilişkisi e-posta atmaktan/almaktan ötesine geçmeyen yöneticileri jen’in maceralarını anlatan olağanüstü bir ingiliz komedisi. -
bilgisayarla pek alakası olmayan kişilerin genelde anlamayacağı esprilerin döndüğü, başlangıçta sıkıcıymış gibi gelen esprilerle dolu ama sonrasında açılmaya başlayan fena değil kategorisindeki dizidir benim için. yer yer çok güldürür. dizi izlenirken gözden kaçırılmaması gereken ayrıntılar ise roy'un tshirt yazıları, duvarlara rastgele gibi asılmış görünen posterler, resimler ve yazılardır. tabi ki unutulmaz replik ise: "have you tried turning it off and on again"
şu elimde görmüş olduğunuz tüm dünyanın kullandığı internet *