1. Son dönemlerde Türkiye'de çok popüler olan kişiler. İnsan babasını seçemiyor ama kayın babasını seçerken ince eleyip sık dokumalı, neden mi?

    son yıllardaki en popüler damat malum türkiye cumhuriyetinin ilk partili cumhurbaşkanının damadı berat alkayrak. kendisi aynı zamanda bakandır. her açılışta cb nın yanındadır. her yurtdışı ziyarette adı listenin en başındadır...vs

    bir diğer damadımız istanbul büyükşehir belediye başkanı kadir topbaşın damadı, ömer faruk kavurmacı. kendisi bilindiği üzere hapisteydiler. kendileri gibi aynı suçtan hapiste olup aklanmayı bekleyen yüzlerce, binlerce insan gibi sırasını beklerken, pat diye nöbetçi hakim aracılığıyla serbest kaldı.

    Bir diğer damadımız, çocukken ne kadar fakir olduklarını anlatırken "küçükken ekmek arasına helva koyup yerdik" diyen (ulen onun çocukluğunda helva dediğin şey kıymetli birşeydi, her yerde de olmazdı) bülent arınç beyin damadı, ekrem yeter. kendisi gizli bir tanık ifadesiyle hapse atılmıştı. Kimdi bu gizli tanık ergenekon davasının eski savcısı bayram bozkurt. kendisi daha sonra meslekten atıldı, sonra noolduysa tekrar göreve geri geldi. Peki ekrem yeter'e ne oldu, o da tahliye oldu.

    Sonuç, kimin damadı olduğunuz çok önemli, yerine göre adalet bile çok hızlı işliyor. Hatırlayabildiklerimden birkaçı Ahmet Şık, Oğuz güven. Acaba onlar kimlerin damadı, zira aylardır, hapisteler ve çıkmayı bekliyorlar.
    #45003 11001 | 8 yıl önce
    0unvan 
  2. meşhur damat tahliyeleri, "kadri gürsel'in sabit ikametgahı yok muydu?" gibi haklı ve cevapsız sorular doğurmuştur. tahliyelerin her kesimdem insanda fevkalade adaletsizlik hissi oluşturması ise, hukuğun ulu orta iğdiş edildiği bir ülkede garip durmaktadır. yine ilginç bir ülkede, başkanın kızına olan sevgisini, başkanın mevcut damadına anlatan damat adayının uzunca mektubu, "türkiye'de damatlık" müessesesini anlamak isteyenlere, kısa bir araştırma ile ulaşıp okumaları tavsiye edilir.
    #45055 vilmos kovacs | 8 yıl önce
    0unvan 
  3. Evlenmiş olduğunuz kişinin yani kız tarafı ailesi tarafından söylenilen kelimedir. Lakin bunun açılımı boldur. Gelin hanım kızımızın ailesi iyi veya kafa bir aile ise yaşadınız. Hizmet o biçim. Ama şımarmak yok, yoksa damatlık kısa sürer. Annesini babasını, kendi anne ve babandan ayırma. Şans işi birazcık.

    Yok, sizi sevmedilerse yandınız. Damatsın olm sen kalk şurdan, git bakkala, onu yap bunu yap falan filan öperler seni bol bol. Sevimsiz yaratık gözüyle bakarlar. Fazla ortalıkta dolanma öyle kabul et, kıza sahip çık. Biraz öğüt gibi oldu ama bir gün evlenen olursa kulağına küpe olsun.
    #79338 vay hayvan vay | 7 yıl önce
    0unvan 
  4. Lise son senemde mezuniyet icin 2.100 tl civarlarinda takim elbise aldigim ve tek bir gun giydigim, erkek giyim markasi.
    #80492 oblivion | 7 yıl önce
    0marka 
  5. Evlenen eril kişiye verilen ünvandır. Garip guraba adetlerle bezenmiş bir dönemin ardından muradına erer.
    Örn1 ; gerdeğe girerken sırtının yumruklanması.
    Örn2 ; gelin adayının ailesinden istenmesi esnasında tuzlu kahve içmeye şartlanması.
    Örn3 ; na şu kadar altın isteriz diye borca sokulması.

    Bu ünvan, evlenilen kadının ailesi tarafından evli kalındığı süre boyunca kullanılabilir.
    Gelinin kız kardeşi ile arası genelde iyi olur.

    (bkz: )
    #253830 sekk | 4 yıl önce
    0unvan 
  6. Evlenmekte olan bir erkeğe, evlenme töreni sırasında verilen ad, güveyi.
    #268677 tdk | 3 yıl önce
    0unvan 
  7. Bir kızın ailesinden olan büyüklere göre kızın kocası, güveyi.

    Örnek kullanım: Babası da beni damat adayı olarak görüyordu. (M. Yesari)
    #268678 tdk | 3 yıl önce
    0unvan 
  8. Padişah soyundan kız almış olan kimse.
    #268679 tdk | 3 yıl önce
    0unvan