-
harry potter'la paranın amına koyan j. k. rowling teyzenin senaryosunu bizzat yazdığı, harry potter evreninden 70 sene öncesini anlatan, büyücülükle ilgili film. 18 kasım'da sinemalarda. -
hedwig's theme'i duyunca bile harry potter özleminin depreşmesini sağlayan, yarın kavuşacağımız film.
film hakkında bazı olumsuz eleştiriler olsa da david yates'in, rowling'in fantastik dünyasını perdeye başarılı bir şekilde aktarıp güvenimizi ve bekleyişimizi boşa çıkarmayacağını düşünüyorum.
iyisiyle de kötüyle de büyücülük dünyasına müptela olmuş kişilerin vazgeçemeyeceği bir seri olacağı kesin. -
Bugün itibariyle Türkiye'de vizyona girmiştir. İzlemeden hemen önce Film hakkında bir olumsuz görüş belirteyim; keşke film Amerika'da değil de İngiltere'de geçseydi. Bence bu filmin eksi yönü.
Bu arada tavsiyem dikkate alınmış olmalı ki, yazar ikinci filmin Londra'da geçeceğini söylemiş. İyi de etmiş. -
Yine çok yüksek beklentilerle izlediğim ve dolayısıyla hayal kırıklığına uğradığım film. Ben harry potter serisiyle daha bir bağlantılı olur sanmıştım. Haliyle ortada bir senaryo olmayınca insan her türlü olayı kuruyor kafasında.
Demek o ki; filmde dumbledore'un adı geçmese ya da birkaç belli başlı tanıdık büyü görmesek film bambaşka bir Evrende geçiyor gibi. Ama şöyle de bir şey var ki, film güzel hem de çok güzel. Lakin ben daha başka bir senaryo beklediğim için biraz üzüldüm.
-- spoiler -- -
acilin ben geldim.
oncelikle j. k. rowling'e, 5 sene sonra bizi boyle bir filmle bulusturdugu icin sunu demek istiyorum
filmin harry potter evrenininden oncesini anlattigini bildigim icin beklentim daha cok bunu nasil aktaracaklariydi. beklentilerimin bi cogunu karsiladilar.
gorsel efektlerin harry potter serilerine gore daha basarili olduklarini dusunuyorum. filmin 3d olmasiyla cok daha ayri bir zevk vermekte
harry potter and the order of the phoenix filminden itibaren Harry potter serilerinin geri kalanini ceken ve ciddi anlamda serinin diger bolumleri kadar etkileyici olamayan david yates 5 sene icerisinde kendisini gelistirmis olacak ki, korkarak girdigim filmden mutlu ayrilmami sagladi.
-- spoiler --
ozellikle filmin ilk giris aninda kisa bir hedwig's theme seneler oncesine gitmeye yetti ve artti bile.
filmde hogwarts'a bir iki replikle dahi deginilmesi ve ulu cinarin isminin anilmasi, hatta harry potter dunyasindan asina oldugumuz gotik karakterin bir yakinindan soz edilmesi orgazmdan daha zevkli anlara ornek olacak gibiydi.
-- spoiler --
ha ayrica filme gitmeyi dusunenler mutlaka orijinal/turkce altyazili/3d olan salonda izlemeliler. filmin keyfini daha fazla yasamak istiyorsaniz tabi.
serinin diger filmlerinde de ayni basariyi yakalayip artik hogwarts tarihi ile ilgili yapilacak olan filmin hazirliklarina baslamalari gerek.