insan yüzündeki tüyler evrimsel olarak döküldüğü halde gözlerin üstünde kalmış olan tüylü bölgeye kaş denir. kirpikler gbi göze toz kaçmasını önleyecek bir fonksiyonu var galiba. gözün üstünde kaş olması kültürümüzde kavga bahanesi olarak da kullanılır. bir de at eyerlerinin başında ve arkasında olan çıkıntılı kısma kaş denir.
iki kez tatil yaptım; ama gel gelelim çulsuzdum, tadına doyamadım kaş'ın. bir gün çok param olursa yine gideceğim, belki o zaman doyarım. gerçi belli mi olur, belki de bana hoş gelen eski hastane'nin bahçesinde kurduğumuz çadırlar ve gecelerin değişmezi şaraplı muhabbetlerdir.
kış mevsiminin yavaş yavaş geçtiği, havalarının hafif ısınmaya başladığı, bulutların belirginleştiği, göğün tam mavileştiği, güneşin doğuşunda ya da batışında kızıllaştığı, ağaçların yeşilliği tazelendiğinde, tomurcukların patladığı günlerde gitmek istediğim yerdir. sakinliği ve insansızlığın keyfini çıkarabileceğim nadide yerlerden biri olduğunu düşünüyorum.
karşısındaki meis adasının anlamının "göz" olduğunu öğrenince daha da güzel bir anlam kazanan, zamanında su sıkıntısı bulunduğu için önüne gelenin otel dikemediği bir yer olduğu için bir nebze diğer turistik yerlere göre sakin kalabilmiş yer.