-
amerikan yapımı animasyon çizgi dizidir.Genndy Tartakovsky yapımcılık koltuğunda oturuyor.aku adlı kötü karakterimiz var olan en büyük güç ve onu öldürebilecek tek şey samurai jackin sahip olduğu kılıçtır.2001-2004 yılları arasında yayınlanmış,yapımcılardan 2017 yılında yeni bir sezonun başlayacağı ve bu sezonun son sezon olduğu söylenmiştir.bu haberi alınca ben de tekrardan izlemeye başladım.tavsiyemdir günde 22 dakikanızı bir bölüme harcayabilirsiniz bence.izlemek isteyip bulamayanlara yardımcı olurum,mesaj atmanız yeterli. -
sırf müziği için bile izlenesi çizgi film.
buyrun -
sürekli bir sürü farklı yetenekleri vs olan yaratıkları kılıcından geçiren, ara ara neredeyse ölme seviyesine varıp sonradan gaza gelerek yine kazandığı, ama kazanmasına rağmen eline bir şey geçemeyen ve devam etmek zorunda kalan karakterin hikayesinin anlatıldığı çizgi film.
aslında çocuklara pek iyi örnek oluşturduğunu düşünmüyorum, biraz daha genç veya yetişkin işi gibi kavga dövüşten dolayı ama zevk meselesi işte. bana genelde çok sarı veya renksiz yani karamsar renkli gibi göründüğü için özellikle seyretmeye çaba harcamam, denk gelirsem de başka bir şey yoksa göz ucuyla bakar geçerim. pek ilgi alanıma girmese de bazı çizgi filmler yerine tercih ettiğim de olmadı değil.
-
final sezonu, özellikle de final bölümü ile insanın yüreğini burkan çizgi film. Hatırlayınca bile içim burkuldu bak. Gözlerim titremeye başladı. İzleyeli kaç zaman oldu, hatırlayınca böyle oluyorum.
-- spoiler --
o kadar harika birine bu yapılır mı lan? Valla bak hem çok üzgün hem de kızgınım. ne vardı abi azıcık sevdiği kızla mutlu yaşasaydı?
-- spoiler -- -
çizimleri baya çocuk işi kalan (ilk yayınlandığı 2000'lerin başında bile), aku ile jack'in bitmek bilmeyen kapışmalarının içeriği oldukça basit ve sıradan ama birkaç bölüm üst üste izlendikten sonra "ağzına sıçtığımın aku'su, jack seni fena sevecek bu işin sonunda olm!" diye diye hırslanarak izleyebildiğiniz çizgi film serisi. ben ilk sezonundan ötesini ralli halinde izleyemedim hiçbir zaman. aklıma geldiğinde de hep ilk bölümlerinden başlıyorum ama devamını getiremiyorum.
ilk bölümden sonra jack'i, sadece kendisinin hüküm sürdüğü uzak bir geleceğe gönderen aku müthiş bir karakter. konuşma tarzı, jack'in babası ile ilk mücadelesinden sonra geri dönmek için ettiği yemin, her zaman aktif olan "olm, siz kim köpeksiniz lan!" tavrı, tüm galaksileri fethetme iştahı; kötü karakterden beklediğiniz her şey adeta. "genndy tartakovsky'nin başyapıtı" diye boşuna söylemiyor herkes işte. the powerpuff girls benzeri çizimleri benim de dahil olduğum birçok kişiyi itiyor bence. yoksa hikayesi baya başarılıdır. 62 bölümü 2 günde falan ezebilirsiniz ama hayatınızdan giden 2 günün sonunda aku ile jack'in savaşının bir yere bağlandığını ama o yerin de içinizi rahatlatmadığını göreceksiniz çünkü tartakovsky son yazamıyor, çizemiyor. bunu da tecrübe etmiş olursunuz.
tartakovsky'yi bilmeyenlerin önce samurai jack'le bilgilenmeye başlaması gerektiğini düşünüyorum. sonra primal, hotel transylvania serileri falan gelebilir ancak.