nolan'ın 2017 yazında gösterime girecek filmi. eğer filmin ritmi ve atmosferi son fragmandaki gibi olacaksa, yeni bir nolan klasiği, buz gibi bir film gelecek demektir. fragman
beklemekten yorulduğum nolan filmi. inerstellar filmini sinemada izledikten sonra beklemeye başlamıştım yeni nolan filmini. evet 3 yıldır bekliyorum. bütün sitelere girip yorumları, eleştirileri okudukça daha bir gaza geliyorum. imdb, rotten tomatoes ve metacritic puanı şu anda üç sitede de 9,6. nolan yine usta işi bir şey çıkarakacak adım gibi eminim. hans zimmer için en iyi işi diyorlar. film için tüm zamanların en iyi savaş filmi deniyor. allah'ım gelsin artık şu cuma günü.
Senaristliginin, yapimciliginin ve yonetmenliginin christopher nolan tarafindan yapildigi film. Film 2. Dünya Savaşı sırasında kuzey Fransa'daki Dunkirk şehrinin tahliyesini anlatıyor.
ilk seyirden sonra; nolan filmi olması nedeniyle bir kez anlamak için ikinci dünya savaşı ile ilgili olduğu için bir kez de keyiflenmek için izleyeceğim film olacak.
İzledikten sonra: Nolan reyisin bildigimiz 2. Dunya savasi filmlerinden farkli bir konuyla olaya dahil olmasiyla yeniden gonulleri feth etti. Konuyla birlikte gorsel efektler beni doyurdu
ilk çıktığında eleştirilerden ötürü "ya izlemesem mi acaba? param boşa mı gider ki?" diye kuruntularla izlemediğim ama dvd'si çıkınca merak edip izlediğim ve bir daha ekşi sözlük veya herhangi bir sosyal medya unsuruna film eleştirisi konusunda güvenmeme kararı aldıran film.
şu filmi sinemada izlemediğim için o kadar pişmanım ki...
sanırım en büyük falsosu spitfire pilotunun yakıtı bildiği halde saatlerce uçmaya devam etmesi, rahatça manevra yapabilmesi falandı. eminim lemmy kilmister üstad yaşıyor olsa filmin o sahnesinde epey küfür ederdi. kendisi askeri tarih alanında amatör de olsa iyi araştırmacılardan biriyidi nitekim. bir de madem uçağı yakacaktın, paraşütle atlasaydın ya be adam? veya madem o kadar çok havada kalabiliyorsun yardır ingiltere'ye...
nolan beyden bir adet de britanya savaşı bekliyoruz. o savaştaki psikolojiyi iyi yansıtır bence.