might and magic: heroes online oyununda sıklıkla tercih ettiğim ve ana heromun da sahip olduğu karakter sınıfı. necropolis tarafının, yani karanlık olan tarafın iki herosundan savaşçı olanı kendisi.
dk'nın en önemli tercih sebebi yapabildiği büyülerden birisi. painfull bond adı verilen bu büyü, oyuncunun elinde drifting faceless da var ise, dk'yı emrindeki askerlerden bir tane bile kaybetmeden savaş kazanabilen bir kimliğe büründürüyor.
ad&d dünyasında yer alan bir yaratık sınıfı. çok şükür ki kendilerine nadir olarak rastlanır. eğer bir masaüstü frp oyununda karşınıza bir death knight çıkıyor ise ya cidden yüksek seviyede bir partiye sahipsinizdir ya da oyun yöneticisi sizden nefret ediyordur.
bu sınıftaki varlıklar lanetlidirler. o nedenle ölümsüzdürler. kimi kaynaklar hayattayken de kötü birer savaşçı olduklarını söyleseler de yaşarken tanrıların gazabına uğramış iyi yürekli bir paladin olma ihtimalleri de hayli yüksektir. ancak death knight halindeyken sahip oldukları yönelim chaotic evil olarak geçer. geçmiş artık önemsizdir. çok da anlaşılamayan suratında en ilgi çekici yanları turuncu birer alev gibi parlayan gözleridir. genelde uzun boylu olurlar ve ateşte kavrulup küle dönmüş gibi kapkara olmuş ağır zırhları içinde oldukça ürkütücü görünürler. sesleri ise dipsiz bir kuyunun derinliklerinden geliyormuş gibi yankılanır.
genelde silah olarak iki el ile kullanılması mümkün olan ağır kılıçlar kullanırlar. nadiren balta kullananları da vardır. bununla birlikte bir elde kılıç, diğerinde kalkan, ya da bir elde uzun kılıç, diğer elde kısa kılıç kullananları da görülebilir. nitekim yaşarken sahip oldukları yeteneklere halen sahip olan dövüşçülerdir onlar. öldüklerinde oluşan en bariz fark, yaşayan her şeye karşı duydukları akıl almaz nefrettir. bununla birlikte her ne kadar kötü olsalar da onurlarıyla savaşan varlıklardır. yani, rakibini tuzağa düşürüp arkadan saldırmak, rakibinin silahına davranmasına izin vermeden harekete geçmek gibi şeyleri onursuzluk olarak görürler. ancak yaptıkları hemen her savaş bir tarafın ölümü ile sonuçlanır. çünkü, kendilerine karşıdaki kişiyi canlı getirmesi yönünde bir talimat verilmediği sürece teslim olan rakibi esir almak gibi bir davranışı kesinlikle sergilemezler. bunun anlamı, kendisi ile karşılaştığınızda çarpışmak yerine kaçmayı seçmeniz yerinde bir davranış olur. çünkü bir death knight'ın temel gücü 18 olup (bu rakam bir hayli yüksek) taşıdığı silah çok yüksek ihtimalle büyülü bir silahtır. yani verdiği hasarı genelde sadece güce dayalı olarak vermez. ilave büyü hasarı olarak da verir.
tabi ki kendisini bu denli tehlikeli kılan hem son derece güçlü olması, hem savunmasının sağlam olması, hem ölümsüz olması, hem de çok iyi bir savaşçı olması değildir. çünkü aynı zamanda büyülü bir varlıktır. birincisi sürekli olarak yakın çevresindeki herkesi ürkütmeye yarayan fear büyüsü aktiftir. yani, yanınızdaki adamlara güvenip kendisine dalmaya çalışırken bir kısmının korkup savaşmadan kaçtığını görebilirsiniz. ve canı her istediğinde detect magic, detect invisibility ve wall of ice büyülerini yapabilir. yani sırasıyla büyülü bişi var mı, görünmez bişi var mı kontrolleri dışında kaba tabiri ile size buzdan bir duvar ile vurabilir... buna ek olarak günde iki kez dispel magic büyüsü ile var olan bir büyüyü bozabilir. tüm bunlar yetmezmiş gibi günde bir kez power word blind, stun ya da kill kullanabilir. yani bir sözcüğü ile sizi kör edebilir, paralize edebilir ya da öldürebilir. ve yine günde bir kez fireball atabilir. bu öyle bir güç ki tek atışta partinin tamamını öldürebilir. çünkü yaptığı tüm büyüleri 20. seviye bir büyücüye eş değer güçte yapar. ha bir de bunların üstüne kendisinin tüm büyülere %75 direnci vardır.
çok şükür ki kendileri genelde lanetlendiklerinde bulundukları topraklarda yaşarlar. kendilerine ait bir kalede, bir şehirde ve benzeri. ve içlerinde güçlü olanların yaşarken hizmetinde olan adamlarından oluşan bir ekipleri de olabilir. örneğin içlerinde en önemli ve bilinenlerinden olan lord soth'un 13 adamı gibi.
şimdi sanıyorum başta söylediğimi tekrar edersem daha anlaşılır olabilir. "eğer bir masaüstü frp oyununda karşınıza bir death knight çıkıyor ise ya cidden yüksek seviyede bir partiye sahipsinizdir ya da oyun yöneticisi sizden nefret ediyordur." karşınıza "lord soth" çıkıyorsa, yapacak bir şey yoktur.
Efsanelerde toprağın, halkın koruyucusu olarak geçen şövalyelerin gerçek hayatta fakirin sırtında odun kırması, pek çok "Cinli şato, "şövalye kılıĞIna girmiş iblis" SÖYLENCESİ doğurmuştur.
* Death knight da yeminini bozup koruması gerekenlere sırt çevirmiş ve hatta eylemleriyle ölmelerine neden olmuş, düşmüş şövalyelerdir. Tabi her yemin bozan death knight olmaz. bir katliama, nesiller boyu sürecek izdiraplara, soyların kırılmasına vesile olmuş, emek vermiş olmalıdır.
Lord soth özelinde sevgilisinin mesajlarini kurcalayıp anlamadan dinlemeden KÖPÜREN bir gazak olmanız yeter.