1. 1987'de kurulan isveçli gotik grup.
    ilk kurulduklarında black metal yapıyorlar ve grubun adı treblinka. 89'da 2 kurucu üye ayrılıyor ve grubun adı tiamat olarak değiştiriliyor.
    türkiye'ye hiç gelmediler galiba, ya da ben denk gelmedim..

    'dan gelen edit: gelmişler eskiden, zeytinli rock festivaline, pıfff.
    #31320 morgase | 8 yıl önce (  4 yıl önce)
    2müzik grubu 
  2. , , , tanrıçası.

    okyanustur. tatlı su tanrısı ile sevişip tanrılar doğurur.
    #51571 son kurtadam | 8 yıl önce
    0din terimi, mitolojik karakter 
  3. 1994 yılında çıkardıkları "" albümündeki "" şarkısı döngü listemde("loop playlist") olan grubu.
    www.youtube.com/...
    #257570 mithras | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0müzik grubu 
  4. 2022 yılında çıkan bir romanı.

    puslu kıtalar atlası, kitabül hiyel gibi kitaplarının çıtayı çok yükseltmiş olmasından kaynaklanan beklentiyi karşılayamamış olması normal. farklı bir tat, farklı lezzet.

    ilk kez filmi çekilebilecek bir kitap olmuş.

    tek mekanda geçen klostrofobik bir etkisi var. klasik korku unsurlarına yer verilmiş. sanki öncesinde akademik bir çalışma yapılmış ve korku unsurları belirlenmiş, sınıflandırılmış ve cümle içinde kullanım örneği verilmiş gibi. bu kitap farklı bir tat, farklı bir lezzet.

    filmi çekilirse, hatta realistik ve karanlık bir animasyon filmi olursa çok güzel olur.

    bana çizgi romanlarını da hatırlattı. keşke galip tekin hayatta olsaydı ve bu hikayeyi çizseydi.

    yüksek temposu ve kurgusu için bir kere okudum. ikinci okumamda göndermeleri çözmeye çalışacağım.

    yine güzel bir iş çıkmış. kesinlikle okumaya değer.

    sandığın geçmiş zamandaki hikayesi ayrı bir kitap olabilir.

    gelecekteki hikayesi için de bir bilim kurgu romanı bile çıkabilir ki çıkmalı da.

    alın okuyun. kaybınız olmaz.
    #274293 Keltox | 3 yıl önce (  3 yıl önce)
    5kitap 
  5. İhsan oktay anar'ın "tadında bırakmak gerek..." açıklamalarından sonra 2022 yılında yayımladığı yeni kitabıdır.
    Diline, tarzına alışkın olanlar dışında kesinlikle yazarın okunacak ilk kitabı değildir. Zira tarzını bilenler bile okumakta güçlük çekerler.
    Konudan bağımsız olarak, betimlemeleri, anlatımı, düşündürüş şekli "basit ve sade" bir metin isteyenler için çok zordur. Ama lezzetli midir? Kesinlikle!

    Kitabın tanıtımlarında birazcık ne olduğu anlaşılmayan bir hava var. Gerçi hem 160 sayfa hem de ufak bir kitap olduğu için, öyle uzun uzadıya bir tanıtım yapılamıyor pek.
    Okuyacakların zevk alması da, bilimkurgu severliği, masal severliği, denizcilik, birinci dünya savaşı ortamları gibi unsurlara yatkınlığına bağlı.
    Nihayetinde adam sizi denizaltı içindeymişsiniz gibi öyle anlatıyor ki, hangi lombozun önünde, hangi kaportada durduğunuzu, nereye baktığınızda ne gördüğünüzü söylüyor.
    Matematik üzerine bir hayatta kalma çabasından ibaret olan denizaltıcılığı, edebiyat üzerinden yaşama tutunabilen bir okuyuculukla bize gösteriyor.
    Nasıl ki yanlış hesap, hayati bir kopuşa sebep olabilirse, yanlış bir tümce de sizi o ortamdan silip atabilirmiş gibi kusursuz bir anlatım sergilemeye çalışmış.

    Kitabı okumaya başladığınız andan itibaren, ihsan oktay anar'ın filmini izlemeye başlıyorsunuz gibi bir durum oluyor. Film gibi açılıyor kitap ve yine film gibi veda ediyor. Çok güzel bir ahenk yakalamış resmen. Batık bir denizaltını canlandırıp "o an"a götürüyor sizi, tanıtıyor, yaşatıyor ve gerisingeri işte bu denizaltı o denizaltı diyerek, fotoğraf albümünün kapağını kapatıyor gibi.

    Tahtelbahir gemisinin t1amat koduna, selam cevabımız olsun.
    #283090 Tukenmekte olan kisi | 2 yıl önce
    2kitap