1. 'nın ünlü yiyeceği. pide hamuru içine koyulan kıyma harcı ile pişirilir, taş ocağında pişirildikten sonra üzerine tereyağı sürülüp servis edilir. kapalısı ünlüdür.
    #29703 kerem | 8 yıl önce
    0yemek 
  2. en güzelini bizim evde yersin. nitekim içini annem hazırlar. kıyma, soğan, karabiber, tuz vs enfes bir harç olur. evin karşısında pide fırını var. evet pide fırını. samsun'da pide fırınları bulunuyor. ekmek hamuruyla olmaz çünkü pide. olur da bir şeye benzemez. o yüzden bu pide fırınına götür babam o harcı. bir de harca göre kaç adet çıkartacağını söyler. ustaya bırakırsa usta adedi çoğaltır, ama içi az olur. o yüzden babam söyler o harçtan kaç tane olsun diye. ben samsun'a bir saat kala telefon ederim babama. arabayı park ederken babam elinde tepsiyle kapıda bizi bekler.

    not: annem bafralı.
    #29715 larden loughness | 8 yıl önce
    0yemek 
  3. şu an aklıma gelen ve memleketi özleten. anılarla dolu yiyecek... bol tereyağlı ve çıtır olanından.

    rahmetli babam her pazar yaptırırdı. askerlik şubesinin oradaki, hayatımda yediğim en güzel pideleri yapan dayıya yaptırırdı. ananeme hep birlikte yerdik.

    şimdi o günler geçti, ne babam bizimle ne de o pideci dayı pide yapmakta.
    #190387 kerem | 5 yıl önce
    0yemek