1. eskiden adı şampiyon kulüpler kupasıydı. bunu da liseliler bilmez.. ilk defa galatasaray bir türk takımı olarak manchester united'ı eleyerek (yenerek diil) çeyrek finale kalmıştı.
    #29660 morgase | 8 yıl önce
    0lig 
  2. göz kamaştıran çakır rengine aşık olunur...
    skorboard'daki yazı fontuna hayran kalınır...
    müziği heyecanla dinlenir...
    maçları eşliğinde izlenir...
    #55830 mahallenin delegesi | 7 yıl önce (  5 ay önce)
    0lig 
  3. tivibu'nun yeni şampiyonlar ligi reklamını çok sevdim, çok eğlenceli olmuş. hani kahvede pişpirik atan amcalar masaların altından kemanları, çelloları çıkarıyor; soora berber amca falan tüm mahalleli hep bir ağızdan marşını söylüyorlar ya.. en çok da berberin önünde davulunu çalan amcanın vakur duruşuna hayran kaldım, eheehee

    resmi marşını sevdiğim lig.
    #55831 morgase | 7 yıl önce
    0lig 
  4. tahminimce bu sezonki finali bir olacak. ise daha ağır ama final maçı olacağı için ne olacağı belli olmaz.
    #81424 kerem | 7 yıl önce (  7 yıl önce)
    0lig 
  5. çeyrek final kurası çekilmiştir
    #81622 kerem | 7 yıl önce
    1lig 
  6. finalde barcelona - manchester city veya real madrid - manchester city maçı izleriz umarım. kupayı kimin kazansın istediğim çok belli olduğundan belirtmeye gerek yok.
    #81628 hasbelkader | 7 yıl önce
    0lig 
  7. yarı final eşleşmeleri

    Bayern münih - Real madrid
    Liverpool - Roma

    şeklinde gerçekleşmiştir.

    ilk maç için madrid favori görünse de bence bayern halledecek madridi, en azından gönlümden öyle geçiyor. yıllardır bıktık madrid'in kayırılmasından. geçen yıl göz göre göre yedilerdi bayern'i. bu sene de juventusu yediler. kahrolsun franco'nun takımı

    ikinci maç için her ne kadar gönülden roma geçse de liverpool zorlanmaz gibime geliyor.

    final liverpool - bayern münih
    (bkz: )
    #87250 11001 | 7 yıl önce
    0lig 
  8. liverpool - real madrid finalini izleyeceğimiz, kupayı da liverpool'un alacağı turnuvadır.
    2005 - istanbul
    2018 - kiev
    #87272 karnisonbahar | 7 yıl önce
    0lig 
  9. gönlümden geçen roma-münih finalidir.
    #87303 Sabbracadabra | 7 yıl önce
    0lig 
  10. (bkz: )
    #144322 kerem | 6 yıl önce
    0lig 
  11. gelecek sezondan sonra ülke futbol takımları olarak katılmamızın biraz zor olacağı platform. nitekim ön elemeyi geçerek katılabilen takımımız ya yok, ya da yok denecek kadar az. hatırlamıyorum şu an.

    şimdi an itibarı ile uefa sıralamasında türkiye 11. sıraya geriledi. son beş yıllık puanlar dikkate alınıyor. daha önce arkamızda olan hollanda 33,350 puanla dokuzuncu, önümüzde olan ukrayna 32,500 puanla 10. sırada. avusturya ise 30,125 puanla 12. sırada arkamızda.

    normal şartlarda 11. sıradaki ülkenin şampiyonu ve ikincisi ön eleme oynuyorlar. 11 ile 15. sıraların hepsi için durum bu. ancak 11. sıranın ufak bir avantajı var. o da şu. son şampiyon ilk 10 sıradaki ülkelerden çıkarsa, şampiyon ön eleme oynamıyor. haliyle 11. sırada yer alan ülke de yüksek ihtimalle bu şansa sahip. 12. sırada olan ülkenin ise hiç şansı yok.

    bu puanlar hesaplanırken, takım adedinin de bir faydası yok. yani bu sene avrupada 4 takımla gruplar aşamasında olmamız, 4 takım da başarısız olduğu için daha kötü. çünkü yaptıkları bütün işler 4'e bölünüyor. yani şu ana kadar gruplarda alınmış 6 puanın etkisi 1,5 puan kadar. çünkü 4 takım 6 puan alabildi toplamda. onun yerine sadece 1 takım olup o 6 puan alsaydı daha fazla faydası olacaktı.

    özetle, sıçtığımızın resmidir.

    çaresi yok mu? var. fener yıllar sonra başkan değiştirdi. doğru yolda. trabzonspor cidden düzgün bir adamı başkan seçti. doğru yolda. bjk'de çebi de doğru yolu tercih edecekmiş gibi duruyor. geçmişin hatalarına devam eden, geçmişte takılan ise sadece galatasaray kaldı. başakşehir'i zaten saymıyorum, onlar uzun süredir doğru yoldaydılar. sadece arda turan gibi transferlerle biraz yoldan saptılar ama yine doğruya dönebilirler.
    #164748 larden loughness | 5 yıl önce
    2lig 
  12. muhtemelen gelecek sene de şampiyon olan takımımızın doğrudan gidebileceği ama ondan sonraki seneler için mevcut gidişata göre artık gitmenin hayal olacağı avrupa futbolunun zirve ligi.

    neden böyle diyorum, uefa sıralama puanları üzerinden anlatayım.

    an itibarı ile türkiye 11. sırada. geçen sene de öyle idi. bu sezon sonunda da yerini koruyacak gibi. ama daha önce de izah ettiğim gibi hak ettiği için değil, şampiyon ilk 10 sıradaki ülkelerden çıktığı için şampiyonumuz direkt olarak katılıyor.

    son beş yılın puanlarına baktığımızda an itibarı ile 10. ukrayna'nın 34,500, 11. türkiye'nin 33,600 ve 12. avusturya'nın 32,925 puanda olduğunu görüyoruz. an itibarı ile 3 ülkenin de uefa avrupa liginde birer takımı yolunu devam ediyor ve bunun anlamı bu puanlara ilaveler gelebilir. avusturya takımı lask linz'in kendi sahasında 5 yemişken united tarafından eleneceği düşünülürse artık puan alamayacaklardır. ama, gelecek sene hesaplamalar başlarken 2015/2016 puanları silinecek. haliyle ukrayna'dan 9,800, türkiye'den 6,600, avusturya'dan ise 3,800 puan çıkartılacak. mevcut sezonda üç ülke takımının da puan almadan kapattığını düşünürsek gelecek sezon başında ukrayna 24,700, türkiye 27,000, avusturya ise 29,125 puan ile başlamış olacak. yani, gelecek sezon başlarken avusturya ile ukrayna yer değiştirecekler. tabi ki ukrayna'nın uefa'da devam eden tek takımı shaktar finale falan çıkmaz ise. çıkar ise, bu durumda türkiye muhtemelen 12. sıraya düşecek. haliyle bu sezon başakşehir'in kalan maçlardaki performansı, gelecek sezon, eğer trabzon'un cezası iptal edilmezse bizi avrupa'da temsil edecek olan yine başakşehir, beşiktaş, sivasspor, alanyaspor ve galatasaray'ın avrupa maçlarındaki başarıları, bir sonraki sezon şampiyonunun durumunu belirleyecek.

    özetle, gelecek sezon da şampiyon olan takım bu lige doğrudan katılacak ama ondan sonraki sezon için umut yok gibi. nitekim rakibimiz gibi görünen ukrayna ve avusturya takımları bizden daha başarılı sonuçlara imza atıyorlar.

    not: gelecek sene bu zamanlar bjk'nin puanları topladığı 16/17 sezonundaki 9,700 puanımız silinecek, onu da anımsatayım.
    #188336 larden loughness | 5 yıl önce
    1lig 
  13. Son maçlara bakarsak bizim kendi liginde bile iteklemeyle oynayan, yaşlı, yatan, planlamasız takımlarımızın, Barcelona'nın 8 yediği yerde tarumar olacağını düşündüğüm lig.
    #189496 migfer tokmakel | 5 yıl önce (  5 yıl önce)
    0lig 
  14. Endüstriyel futbolun geldiği son noktayı gösteren ligtir.
    Zayıf takımlar böcek gibi ezilirken güçlü takımlar her sene kupayı götürmektir, sarmıyor o yüzden.

    Her sene man city, liverpol, madrid, barça, psg falan bir şeyler yapıyorlar kendi aralarında sürpriz olduğu zaman bayern münih falan oluyor. Sürpiz bayern :))

    Futbol maçı izlediğimizi düşünmüyorum ben daha çok gladyatör dövüşü izlediğimizi düşünüyorun. güçlü takım zayıfı yenmiyor, canına okuyup darmadağın ediyor.
    Antik zamanlardan kalma sadist duyguları insanoğlu tatmin ediyor şampiyonlar liginden işte.
    #270188 migfer tokmakel | 3 yıl önce (  3 yıl önce)
    2lig 
  15. ispanya, ingiltere, fransa, almanya v.b. ülke takımlarının altında yer alan ülke takımlarının katılmaması gerektiğini düşündüğüm turnuva.
    #270202 ramos | 3 yıl önce
    0lig 
  16. 2024-25 sezonu itibarıyla formatı değişecek olan turnuva. turnuvadan lige dönüşecek ciddi ciddi. benzer formatlar avrupa ligi ve konferans ligi'nde de geçerli olacak.

    - 32 yerine 36 takım katılacak.
    - 36 takım, tıpkı formatında olduğu gibi aynı puan tablosunda yer alacak.
    - her takım 4'ü içeride, 4'ü dışarıda 8 maç yapacak grup aşamasında.

    lig maçlarının tamamlanmasının ardından; ilk 8 sırayı alan takım 16 turuna kalırken, 9-24 arasındaki 16 takım 16 turuna kalabilmek için playoff oynar.

    fm23'te denediğim kadarıyla, gruplarda 3 farklı takımla maç yapmak yerine farklı güç seviyelerinden 8 farklı takımla maç yapmak daha zevkli olabiliyor. ama maç sayısı arttığı için de ligin değeri biraz düşebilir ve yorgunluk artabilir takımlarda.

    örnek olarak fenerbahçe ile oynadığım bir sezonda: dortmund, atletico madrid, manu, kızılyıldız, braga, psg, celtic, kopenhag gibi farklı seviyelerden takımlar gelmişti
    #288165 tematik seviselim mi | 1 yıl önce (  1 yıl önce)
    0lig 
  17. şu anda liverpool - bologna maçı izliyorum. yani tamam şampiyonlar liginde her zaman abidik gubidik takımlar oluyordu ama bologna nedir ya?
    onu da geçtim şu anda bu garip formatlı ligin ikinci sırasında var la. brest diye bir takımın varlığından yeni haberdar oldum.
    şampiyonlar ligi bu değil ya; şampiyonlar ligi bundan 20 sene önce gene bir ekim gecesi karşısına geçtiğin tv'de ballacklı, schevchenkolu, lampardlı, terryli, essienli, makaleleli, mourinholu chelsea ile ronaldinholu, messili, xavili, puyollu, zambrottalı, van bronchorstlu, rijkaardlı barcelona'nın maçını izlemektir. brest neymiş abi. oldu olacak kupayı da young boys alsın bari...
    #291740 fly | 5 ay önce (  5 ay önce)
    0lig 
  18. olarak da bilinir.
    #293773 mahallenin delegesi | 3 hafta önce
    0lig 
  19. Real Madrid’in 15 kez kazandığı organizasyon.
    #293786 iktisat ogrencisi | 3 hafta önce (  3 hafta önce)
    0lig 
  20. güncel lig formatıyla beni hayal kırıklığına uğratmış organizasyondur. evet bu formatla bazı zayıf takımlar için ileri turlara kadar çıkma fırsatı tanınsa da dün yaşanan ilginç durumlar pek çok insanın memnun etmemiştir zannımca.

    onlarca takımın maçını aynı anda takip etmeye kalkmak belki taraftar bazında çok sorun yaratmaz, zira herkes kendi maçına odaklanmış durumda. aynı zamanda diğer takımlardan gelen son dakika haberleri de işi heyecanlı kılıyor. fakat bu kadar karmaşa, ligin doğal yapısını bozuyor. futbolu ticarileştiriyor ve endüstriyel hale sokuyor.

    sırf bahis şirketleri kazanacak diye daha fazla maç oynanması, futbolcuların kondisyonlarını zora sokuyor ve lig müsabakalarında istenmeyen sonuçlara neden oluyor. belki sadece izleyen biri için bunlar ilgi çekmiyor olabilir fakat futbol sadece sonuçlardan ve paradan ibaret olmamalı. nasıl ki guardiola'nın taktiksel anlayışı futbola zarar veriyorsa bu lig yapısı da futbola bir o kadar zarar veriyor. varsın balkan ya da iskandinav takımları ileri tur hayali kurmasın.
    #293811 alfred adler | 3 hafta önce
    0lig