son 3 yıldır ülkemizi en iyi şekilde temsil eden fenerbahçe erkek basketbol takımı, finali bu sene istanbul'da gerçekleşecek olan euroleague'in en büyük favorilerinden biridir.
Ayrıca geçen senenin finalisti olan fenerbahçe; finalde cska'ya açık şekilde verilen hakem kararları ve o son lanet olası ribound'un bizde kalmaması sonucu finalde kupayı cska'ya vermiştir. bu defa işimizi şansa bırakmayacağız, kendi evimizde, kendi şehrimizde o kupayı alacağız.
an itibariyle şampiyon fenerbahçe oldu.tamam kabul büyük başarı saygım sonsuz başaran oyunculara ama hani türk takımı görünen fenerbahçe nin bi tane türk oyuncusu oynamadı şu maçta yunan takımı olimpiakos ise ilk beşte 4 tane yunanla başlamıştı.kadrolarında zaten yunanlar çoğunlukta.
daha önce de eleştirdim ben fenerbahçeyi hiç bir türk yok diye ama bu sadece Fenerbahçenin suçu değil zaten türk oyuncu yok.çok iyiler nba zaten tartışması yok bu işin hidayet,mirsad,mehmet,ersan gibi adamlar zaten en üst seviyede oynuyor avrupa da kalanlar ise maalesef iyi oyuncular değil.
kimse kusura bakmasın amansız övücü değilim kazandılar diye şöyle iyi böyle iyi demiyeceğim zaten iyi olduğunu biliyoruz biz bu takımın ama bu takımın başarısında hiç bir türk olmaması benim eleştiri noktam.umarım derdimi anlatabilmişimdir
yeniden tebrikler içinde hiç bir türkün katkısının bulunmadığı fenerbahçeye.
Bakmayın öyle pek bi numarasi yoktur. Futbolda 300 milyon harcasan şampiyonlar liginini kazanmanın hatta uefa'yi kazanmanın garantisi yoktur ama burada çıkar 25'i vur masaya bitti gelsin şampiyonluklar diyebiliriz meyvelerini hemen toplarsiniz. Futbolun zorluğu suradadır 20 kusur futbolcuyu bir arada oynatabilme yeteneği ister. Tüm oyuncularin dünyanin en iyilerinden değilse, kurdugun kadronun kimyasi iyi degilse o kupayi alma sansin yoktur. Daha mesakatli iştir. Bir de tarih ister yani atıyorum rus milyarderi dese ki ben boavistayi almak istiyorum. Verir 100 milyon dolar alır. İşte efendime söyleyeyim pahalı transferler yapıcam der ama ciks kimse gitmez boavistaya. Öyle aguero'dur, higuain'dir akıllı çocuklardir bu pezevenk dünyaları da verse o takımdan bi sık olmaz der gitmez bizim rus başkan da ortalama topculara bayılır parayi öyle bir iki sene zenit'in götünde takılır sonra sikerler diyip bırakır kulübü. Al sana anzhi örneği. O yüzden futbolda misal şl gruplarından çıkman falan bundan çok daha büyük bi olaydır zira hedefi kupayi almak olan iki kulüpten birini yarıştan kopartmissindir. Ama kupa kupadir sonuç olarak zararı olmaz ülkeyi tanitirsin falan eyv ama öyle Türk Spor tarihinin en büyük başarısı falan komik.
kulüpler bazında avrupa kıtasının en önemli uluslararası basketbol organizasyonudur. dünyada ise nba'den sonra kulüpler bazında en büyük ikinci basketbol organizasyonudur. kısacası euroleague şampiyonu olmak avrupalı bir basketbol kulübünün ulaşabileceği en yüksek seviyedir.
fenerbahçe bu kupayı kazanarak muazzam bir başarı elde etti. umarım bu başarı türk basketboluna olumlu dönüş yapar ve yenilerini bu kez türk oyuncuların ağırlıkta olduğu takımlarla kazanırız.
yeni sezon takımları açıklandı.tam 5 tane ispanyol takımı var real,barca,malaga,baskonia ve valencia.beşiktaş başkanı fikret orman katılmak salaklıktır,gerizekalılıktır demişti bu turnuva hakkında,aslında haklı ama ağır bi dille ve fenerbahçenin şampiyonluğu üzerine söyleyince hoş karşılanmadı.
böyle söylemesinin sebebini de yazayım şimdi euroleague bir ispanyol şirketin elinde,hakemlerin maaşını da bu şirket veriyor yani her türlü olay döndürülebilir çok rahat bir şekilde.ki zamanında hakem kararlarıyla türk takımlarının maçları kaybettiği olmuştu(bu kısımda asla bir demagoji yoktur).bu arada açıklandığı itibariyle seneye sadece 2 türk takımı katılacak ki bu bence yerinde bir karar galatasaray gibi çok kötü bir takımın orda olmaya hakkı yok kimse kusura bakmasın.darüşafaka için ise üzücü bir haber çünkü yaptıkları yatırımlar boşa gidicek gibi gözüküyor.
Bu sene ki final turnuvasi ispanyada gerceklesen organizasyon.
Final turnuvaya kalamaya hak kazanan anadolu efes, fenerbahce, cska moskova ve real madriddi. Ilk maclarda anadolu efes ve fb real ile cska karsi karsiya geldi. Her ne kadar normal sezonda inanilmaz bir performansla ligi birinci sirada tamamlasa da finale gelirken sakatlik sebepli kayiplar fb de cok fazla etkili oldu. Bunun uzerine bu sezon herhalde hic kimsenin beklemedi bir sekilde performans gosterip final turnuvaya kalan anadolu efesin istekli ve agresif oyunu eklenince efes finale cikan takim oldu.
Diger tarafta da cska real i eledi ve finale geldi. 3. Luk macinda hem seyircinin hem de biraz oldun ev sahibi olmanin hakem uzerinde yarattigi baskiyi da kullanan real feneri yendi ve 3. Oldu. Finalde ise final four un gediklisi final foura kalamadigi zaman basarisiz addedilen, son 4 seneye 2 sampiyonluk sikistiran cska beklendigi uzere efesi yendi.
Evet beklendigi uzere, cunku efesin tek silahi motivasyonuydu baska bir avantajli tarafi yoktu. Mac icerisinde zaten rotasyonu cok iyi kullandigi icin fiziken yorulmayan bir rakibe karsi surekli ust perdeden oynama cabasi, cska nin %65 gibi yuksek bir 3 sayı yuzdesi ile bas edemedi. Ikinci yarinin basinda bi ara one gecse de olmadi. Mac 2-3 sefer 14-15 sayi farka kadar geldi fakat burada ergin atamanin mudaheleleriyle fark eridi. Sonuc olarak efesin gucu bu kadar di. Bence bu sene icin bu kadar ve bu butce ile yapilabilecek en iyisini yaptilar.
Bu seneki basarinin en buyuk mimari ergin atamandir. Her ne kada rbasketbol camiasinda sevilmeyen bir kisilik olsa da kabul etmek lazim ki en basarili turk antrenor aydin ors le beraber ergin atamandir.
Neyse ki turnuvadir yenersin yenilirsin cok onemli degil fakat mac sirasinda ve mactan sonra yasananlar utanc vermistir. Basketbolun sampiyonlar liginin 2. Ve 4. Takimi iki turk takimi olmusken efes ve fener taraftarlari maalesef sondan 1. Ve 2. Olmuslardir. Decre arasinda ergin ataman a ana avrat kufurler mac sonrasi cikan kavga falan tam turk isi oldu. Maalesef takimlarimiz bazi basarilar elde etse de taraftarlar sinifta kaldi.
Bir baska sinifta kalan kesim ise medya, beklendigi uzere. Galasarayin bilmem kacinci samipyonlugunun arasinda alt yazi ile haber gectiler. Cok muhim ya gs nin sampiyonlugu, otobusun stadi terk etmesi, floryaya girisi, futbolcularin tuvalete girmelerine kadar herseyi canli gosterdiler ama anadolu efese ait bir kare goremedim ben yatana kadar.