1. Kendini, kendi toplumunu önemseme, merkeze koymak.

    Her toplum kendisinin ırkların en safına, töre veya kültürünün en yükseğine, tarihlerin en şereflisi ve dinlerin en iyisine olduğuna inanır. İşte tam olarak buna deniyor etnosantrizm.

    Misal biz türkler savaşçılık ve misafir perverlikte en iyi millet olduğumuzu ve tarih boyunca işgal ettiği topraklarda zulüm yapmamış şerefli bir tarihimiz olduğumuz ile övünürüz.

    İngilizler en asil ırk olduğunu savunur, ibraniler peygamber soyundan gelmektedir, dünya üzerinde en egozit Fransızca’dır. ( yersen )

    Bu gibi görüşlere aykırı görüş kabul edilmez ve aşağılanır. Bu görüşlere karşıt bilimsel bir kanıt bile ortaya çıksa bu kanıta güvenilmez ya da küçük görülür.
    #113451 biri beni silksin | 6 yıl önce
    0düşünce akımı 
  2. kültür taassubu - etnosantrizm

    İnsanların içine doğdukları kültürü ön planda tutma eğimidir. bireyler yaşadıkları toplumda hakim kültüre kapılır ve o kültürün bir parçası olur. bu parça içerisinde insanlar kendi kültürlerine aşırı önem verir diğer kültürlere (alt kültür, başka toplumun kültürü) karşı koyan hareketlerde bulunur. bu durum ise kültür taassubu olarak anılır yani kültürel bir bağnazlıktır.
    #275158 yavuzthehun | 3 yıl önce
    0sosyoloji terimi