vektörel (örneğin; coreldraw) ya da piksel (örneğin; photoshop) tabanlı programlarla yapılan, grafik tasarım alanının en zevkli tekniklerinden biri .
tipografide dikkat edilmesi gereken özellikler; * mesajın verilmek istendiği görsele uygun olan bir yazı seçmek, * dikkat çekici ve dinamik görünmesi için tasarım içindeki belli başlı yerlerdeki kelimelerde italik(eğik) ve bold(koyu) stilini kullanmak. * yerine göre kelimeleri büyük veya küçük yazmak.
japonya'da uğraşanların azıcık kafayı sıyırdığı tasarım alanı.
zira çince'den farklı olarak japonca'da bir de hiragana ve katakana alfabeleri vardır ki bunlarda yer alan bazı harfler birbirlerine çok benzer. işte tipografiyle uğraşan bu manyak insanlar "heheh mala bak la hiragana yazdığını zannetmiş ama aslında katakana" şeklinde kendi aralarında dalga geçerler insanlarla. ama sıkıntı şudur ki tipograf olmayan birisi "nasıl ya? nerede yanlış yaptım ki?" dese de yanlışını mümkün değil bulamaz.
kanjiyle, hat sanatıyla falan cozutmuş insanlardır bununla uğraşanlar. japon edebiyatı profesörleri bile ağız dalaşına giremez onlarla. adamı çok pis rezil ederler.