-
(bkz: kokaku kidotai) -
Kült anime kokaku kidotai 'nün 31 mart tarihinde gösterime girecek sinema uyarlaması.
kokaku kidotai'nün matrix dahil sinemaya etkisini düşününce heyecanlanmamak elde değil diyeceğim de, uzak doğu piyasasında prim yapmak için kasım kasım kasılan scarlett johanson'u başrolde, ne idüğü belirsiz rupert sanders'i yönetmen koltuğunda görünce beklentimi sıfıra çektim açıkçası. Baya büyük bir fiyasko olacakmış gibi geliyor bana, ki trailer'da çok umut vermedi. Umarım yanılırım. -
bu yilin en iyi filmi olabilir. trailera baktim, ben umutluyum. boyle kult seyleri kutsallastirip pic etmeseler bari diyen biri olmadigimdan beni mutlu etti acikcasi yeni film. her halukarda ortaya guzel bir sey cikacak bence. -
yeni trailer düşmüş.
görsel (mekan) açıdan tatminkar olacağı yüksek ihtimalle mümkün ancak scarlett johansson gerçekten gözüme batıyor.
kadroda takeshi kitano'da var ki, bu adamın inanarak müdahil olduğu bir film çok acayip noktalara gidebilir. -
film uyarlaması 2017'de vizyona girecek olan anime.
baş rolünde scarlett johansson ablamız yer alacaktır.
official trailer kulzos/#1 -
2017 filmini webtekno'nun izmir'de ücretsiz gösterime soktuğu, ama işim olduğu için üzülerek gidemediğim seri. -
Bir giriş filmi olarak başarılı bulduğum yapım. Görseller iyi. Konu sardı. Oyunculuklar iyi(Özellikle o yaşlı herif çok iyi oynamış).
Tabi animesini izlememiş biri olarak yapıyorum bu yorumu.
Son olarak;
-- spoiler -- -
filmin imdb notu 6.9 şimdilik.
filmi henüz izlemedim ama anladığım kadarıyla negatif yönleri hikayenin artık eskimiş olması ve o hikayeye holywood tarzı bir kaç sıkıcı ve ilgisiz dokunuş harici yeni bir ekleme yapmaması.
scarlettt johansson çok fazla eleştirilmemiş ancak takeshi kitano için çok iyi deniyor (normal olarak, çünkü deli)
görsellik geçer not almış, fragmanlarda da görüldüğü gibi yaratılan atmosfer çok başarılı bulunmuş. -
animesini ve animasyon filmlerinden birkaçını bilenler için izledikten sonra "eh işte, fena değil. ikinci filmde toparlarlar" yorumu yapmak mümkün. geri kalan kitle için scarlett johansson'un fiziği, cyborg'lu konu ve karanlık ortam anlamına gelecektir film.
animesini izlediğim zamanı hemen hemen unutmuşum. 1995 yapımı animasyonunu ise hayal meyal hatırladığımı fark ettim. gene de çok kötü değil film. özellikle major'ın "deep dive"larında çırılçıplak değil, polyesterden bir şey giymesi garip kaçmış. ayrıca mekan tasvirleri daha da karanlık, daha da iç boğucu ve karamsar olmalıydı. yan karakterler de fazlasıyla sığ kalmış. bu eksileri dışında da, hollywood'un "kahramanlığı ve fedakarlığı öyle bir gömelim ki, burunlarından gelsin" fikriyatı gene uygulamaya geçmiş. illa duygusal birkaç sahne olacak, illa öpüşme arifesine kadar gelecek o uzun konuşmalar. sıçmadan bırakmayacaklar filmin içine.
ikincisiyle toparlayacaktır seri aynı assassin's creed gibi. umarım 2020 gibi bir şey belirlenmez de, 1-2 yıl içinde 2. filmi de görürüz. animesini ya da animasyon filmini izlemeden bu filmi izlemeyin, konudan biraz da olsa haberiniz olsun.
Edit: yazmayı unutmuşum: 4 luni, 3 saptamani şi 2 zile'de otilia'yı canlandıran anamarica marinca, bu filmde de dr. dahlin rolündeydi, belki dikkatinizi çeker. romanya'dan hollywood'a yükseldi kızcağız. bravo.