1. 1953 Yozgat doğumlu şair.

    Gazi Eğitim enstitüsü sosyal bilgiler bölümü'nü bitirdi. İlk şiiri varlık dergisi'nde yayımlandı.

    Seni öpsem, gülse bir halk
    Seni öpsem, yoksulluk
    Utansa verdiği acılardan
    Kırılsa her türlü korkunun kanadı...

    Demişse bir şair, başımın üzerinde yeri vardır.
    #102306 ida vera | 7 yıl önce
    0şair 
  2. Ömür hanım adlı şiiri, bir insanın iç dünyasıyla konuşması yazıya bu kadar güzel dökülebilir mi? diye sorgulatır. Bravo üstad!
    #187735 migfer tokmakel | 5 yıl önce
    0şair 
  3. "" adlı şiir kitabı ile bu yılki 'ne layık görülmüş olan şair.

    #88866 kesret | 7 yıl önce
    0şair 
  4. şiirinin şairidir.

    Yayınlandığı dönemde çokça eleştiri alan şiirden bir ufak bir alıntı;

    "Çünkü onlar ağır kanlı adamlardır
    Değişen bir dünyaya karşı
    Kerpiç duvarlar gibi katı
    Çakır dikenleri gibi susuz
    Kayıtsızca direnerek yaşarlar.
    Aptal, kaba ve kurnazdırlar.
    İnanarak ve kolayca yalan söylerler.
    Paraları olsa da
    Yoksul görünmek gibi bir hünerleri vardır.
    Her şeyi hafife alır ve herkese söverler.
    Yağmuru, rüzgarı ve güneşi
    Bir gün olsun ekinleri akıllarına gelmeden
    Düşünemezler…
    Ve birbirlerinin sınırlarını sürerek
    Topraklarını büyütmeye çalışırlar."
    #200530 tuhaf | 4 yıl önce
    0şair 
  5. 'a yıllar sonra nazire yaparak cevap vermiş güzel şair.
    " insansız olmaz
    Bizimle ses verir börtü böcek
    Evler güç bulamaz
    Birlikte yaşamak için
    Kim duyar zamanın ağırlığını
    Susmak da insan ister.
    Yalnızlık paylaşılır
    Paylaşılmazsa yalnızlık olmaz."

    O kadar iyi bir şairdir ki beni mest eden şiirlerini alıntılasam bu girdinin kendisi bir şiir kitabı olur. Ömrü uzun olsun.
    #205288 kayser sose | 4 yıl önce
    0şair 
  6. ömür hanımla güz konuşmaları şiirinde.
    en asgari ölçüler şunlar olacak şekilde ; duyguları olan, az çok okumuş yazmış, biraz sanata da merakı olan memleketim insanının genelinin hayatını çok başarılı yansıtmıştır.

    "kimseler görmedi ömür hanım, bu dünyadan ben geçtim. içimde umudun kırk kilitli sandıkları, elimde bir avuç düş ölüsü yüreğim -içinde senin ve benim ağırlığım- benim olmayan garip bir gülümsemeyle yüzümde, incelik adına ben geçtim...yerini bulmamış bir içtenlik, yanılmış bir saygı ve bir hüzün eğrisi olarak ilişkilerin gergefinde, ördüm ömrümün dokusunu ilmek ilmek. beni cam kırıklarıyla anımsasın insanlar, savrulan bir yaprak hüznü ve dağınıklığı ile... yükümü yanlış bedestanlara çözdüm.
    ezilmiş bir gül hüznü var yüreğimde. saatlerce dayak yemiş bir sanığın çözülmesi içindeyim. ürperiyorum. bir at kestanesi durmadan yaprak döküyor yalnızlığın sokaklarında, örtüyor ömrümün ilk yazını. içimde bir çocuk, yalın ayak koşuyor yaşlılığa doğru, binlerce kez yenilmiş umut ölülerini çiğneyerek. sahi yaşlılık, derin bir iç çekiş, yanılmış bir çocukluk olmasın ömür hanım? "

    saygıyla güzel usta.
    #237367 migfer tokmakel | 4 yıl önce
    0şair 
  7. ömür hanımla güz konuşmaları adlı şiiri yazıp, bu şiiri her okuduğumda beni ağlatan, düşündüren, tebessüm ettiren şair.
    #264308 mori | 4 yıl önce
    0şair