1. Çözünürlüğü en düşük olanı için buyrun
    #125452 11001 | 6 yıl önce
    0resim 
  2. Do you smile to tempt a lover, Mona Lisa?
    Or is this your way to hide a broken heart?
    nat king cole - mona lisa
    'un eriyen sesi bize aşkı ve gizemli tablonun güzelliğini anlatıyor. Sanatçının o huzur veren efsane sesiyle söylediği bu yavaş piyano baladı, 1950'lerde müzik listelerini kasıp kavurmuş.

    'nin genlerine selam olsun Leonardo Da Vinci ve Mona Lisa
    #239829 rainbow cactus | 4 yıl önce
    0resim, şarkı 
  3. hanımefendi louvre'da ikamet ediyor. hayranlarıyla ilişkisi de pek mesafeli. görüşmek için oralara kadar gidip zahmete girmek anlamsız. o camın arkasındaki orijinal resim mi plotter çıktısı mı onu bile anlamak imkansız.
    i.hizliresim.com/...
    #79127 laedri | 7 yıl önce
    2resim 
  4. 'nin aktardığına göre, floransalı ipek tüccarı francesco del giocondo'nun eşi olan lisa del giocondo'nun portresi olan resim. francesco bey ipek tüccarı olduğu için, bazı sanat tarihçileri resmin arka planındaki manzaranın çin resimlerinden alındığını iddia etmekte.

    resim ilk yapıldığında lisa hanımın kaşları ve kirpikleri de varmış. ama zaman içerisinde bunlar kaybolmuş. hatta bunu doğrulamak için fransız mühendis pascal cotte, resmin detaylı analizini yapmış ve vasari'nin aktardığı bu bilgiyi doğrulamış.

    ayrıca vasari'nin yazdıkları haricindeki tüm spekülasyonlar çürütülmüş bir şekilde. yani resimdeki leonardo beyin kocası değil. francesco beyin karısı lisa olduğu su götürmez bir gerçek. bunun haricindeki tüm spekülasyonların doğru bir yanı yok.

    peki komplo teorileri haricinde bu resmi değerli kılan ne? üstelik resim epey deforme olmuşken...

    bu resim leonardo'nun kuyuya attığı bir taştır.

    nasıl ki günümüzde müzisyenler kayıt yaparken arkadaşları vs "dur lan bir bakalım ne yapıyor şu herif..." diye kayıt stüdyosuna gidiyorsa, bu resim yapılırken de leonardo'nun stüdyosuna ziyaretçiler gelirmiş. tabii gelen mahmut, hüseyin falan değil. falan geliyor.

    raphael de o sıralar daha yeni yeni bir şeyler ortaya koyuyor tabii. mona lisa'yı görünce "ananı avradını..." deyip koşa koşa stüdyosuna geri dönüyor ve şunu yapıyor. daha sonra bu şuna dönüşüyor. yani raphael'in neredeyse 20 yılı mona lisa'yı taklit etmekle geçiyor. mesela başka bir taklit de iskenderiyeli azize katerina .

    bu durumu 'ın ünlü oluşuna benzetebiliriz aslında. mesela bach besteleri çoğu kişi için oldukça sıkıcıdır. ama şöyle de bir durum var. adam resmen tüm batı müziğini dizayn etmiş, öldükten sonra ününü kaybetse bile.

    bu resim de böyle bir şey işte. bir dönemin estetik algısını dizayn ediyor. belki şu anki zevklerimizle, bilgilerimizle bu resmi yorumlamamız çok anakronik olacaktır. ama bu resmi bu kadar ünlü yapan bu işte.
    #285047 bachophile | 2 yıl önce
    0resim 
  5. Leonardo da Vinci nin 16.yy eseridir. yağlı boya çalışması olup, tamamlanması 12 yıl almıştır. Tablodaki kadın ve tablonun sırlarına dair pek çok ispat ve rivayetler bulunmaktadır.
    #17283 tiger | 8 yıl önce
    0resim 
  6. 1911 yılında Louvre Müzesi'nin eski çalışanı Vincenzo Peruggia tarafından çalındıktan sonra ünü daha da artmış olan Leoandro da Vinci eseri.

    Tablo müzeye geri döndükten sonraki ilk iki gün 100.000'den fazla insan onu görmeye gelmiştir.
    #125465 kaptankarga | 6 yıl önce
    0resim