1. "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir."

    -heraklit-

    "aynı ırmakta iki kez yıkanamazsınız, çünkü sonradan akan su, ilk akan sudan farklıdır."

    -heraklit-

    ayrıca, (bkz: )
    #16692 ma icari | 8 yıl önce
    0genel terim 
  2. "değişim"e gerçekten inanan kişi, kimseye, "az önce şunu dememiş miydin, şimdiyse, başka bir şey söylüyorsun" demiyor; kimse için, kimseye, "sen bilmiyorsun, bu adam, şu kadar zaman önce, şunları yapmış bir adam" ve türevi sözler etmiyor. kimsenin savcısı ya da yargıcı olmaya kalkmıyor. değişmesini dilediği bir şey söz konusuysa, değişimi umuyor, değişimi bekliyor. değişimi gözleyip, kimseyi rahatsız etmiyor. Değişim gerçekleşmişse ise "değişti" değil, "değişmiş" diyor.

    zamanda ve insanda her an bir "değişim" olduğunu kavramamış ya da kavramak istemeyen ya da kavramak işine gelmeyen, kavrarsa kimseyi sorgulayıp, eleştirip, yargılayamayacağı için çok acı çekip, kahrolacak kişiyse "değişim"i engelliyor.

    "değişim"e gerçekten inanan kişi, hiçbir "değişim" karşısında şaşırmıyor.
    #16694 ma icari | 8 yıl önce
    0genel terim 
  3. 'in çoğu şiirinde vurguladığı kavram. bu şiirlerden bazıları,

    -
    -
    -

    #16832 ma icari | 8 yıl önce
    0genel terim 
  4. Değişim insanın zamanla birlikte yenilenmesi.

    zaman akıp giderken
    günlerimizi eksiltirken
    değişmemek mümkün mü?
    yerinde saymak mümkün mü?
    #60466 isimsizgelgitler | 7 yıl önce (  7 yıl önce)
    0genel terim 
  5. Bir zaman dilimi içindeki değişikliklerin bütünü, değişme.

    Örnek kullanım: bu müsamere günündeki selamlama süresince bedenimde bir değişim olmuştu. (A. Ağaoğlu)
    #117514 tdk | 6 yıl önce
    0genel terim 
  6. Para aracılığı olmaksızın, bir nesnenin dolaysız olarak bir başka nesne ile değiştirilmesi, değiş, değişme, değiş tokuş, takas, mübadele, trampa, trok.
    #117515 tdk | 6 yıl önce
    0genel terim 
  7. Yeni döllerin atalarına tıpatıp benzememesini sağlayan özelliklerin tümü, varyasyon.
    #117517 tdk | 6 yıl önce
    0biyoloji terimi 
  8. Rüzgârın yön değiştirmesi.
    #117518 tdk | 6 yıl önce
    0denizcilik terimi 
  9. Bir niceliğin birbirinden ayrı değerler alması veya böyle iki değer arasındaki ayrım.
    #117519 tdk | 6 yıl önce
    0matematik terimi 
  10. Bir doğa kuralı olan değişmek'in isim hali.

    Sanki kötü bir şeymiş gibi, sen çok değiştin, lafını belki siz de duymuşsunuzdur benim gibi. Bu bir doğa kuralıdır, doğadaki her şey değişiyor ben değilmişim, buna mı şaşırıyorsun? Hadi diyelim ki değişim kötü bir şey de değişmemek iyi bir şey midir? Tabiki değil, bir kere değişmemek en basit haliyle yerinde saymaktır. Yerinde saymanın nesi iyidir? Benim değişimden anladığım şey, iyi şeylerin kümülatif toplamından ibarettir. Her zaman yaptığınız şeyleri yaparsanız, her zaman elde ettiğiniz sonuçları elde edersiniz. Farklı sonuçlar elde etmek için mutlaka yaptığınız şeyleri değiştirmek zorundasınız. Hem unutmayın ki " müzik değişirse, dans da değişir".
    #203485 anton chigurh | 4 yıl önce
    0genel terim 
  11. (bkz: )
    (bkz: )
    (bkz: )
    #204204 shelley | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0biyoloji terimi 
  12. 'a göre doğanın kendisi olduğundan, korkmamamız gereken bir şey(miş).

    (bkz: )

    www.youtube.com/...
    #204215 jean baptiste de la rose et la croix | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0genel terim 
  13. insan için farkındalıkla gelen bir süreçtir. ve acı verir. çünkü değişim, güven alanından çıkmayı gereksinir. yeni bir keşfetme ve alışma süreci getirir ve sonucunda huzursuzluk doğar.

    ancak daha iyiye gitmek isteniyorsa kaçınılmazdır. bu yüzden değişim geçiren kişilere büyük saygı duyuyorum. kendinin farkında olmak, yeni bir davranış örüntüsü için gereken cesareti kendinde bulmak ve kendini değiştirmek kolay bir süreç değil.
    #204359 uzu vian cerbon | 4 yıl önce
    0felsefe terimi, genel terim 
  14. değişimin olumlu tarafları heyecan verici, dinamik ve zorlayıcı olmasıdır. diğer yüzü ise stresli, kaygı verici ve yıpratıcıdır.

    değişimin bize kazandırdıkları: cesaret, dayanıklılık, çeviklik, iş ortamında yeni kariyer fırsatları, özel hayatta yeni arkadaş grubu ve nihayetinde yeni toplum; dünya ile ilgili daha zengin ve daha derin bakış açıları.

    değişimin hissettirdiği yaygın duygular: , ve .
    diğer duygular ise: , , , , , .

    değişimi kabullenmek Engelleri etkili bir şekilde geçmenin ve iyi zamanların farkına varmanın anahtarıdır. çünkü değişim dır. Beklenmedik olabilir, bu yüzden hazırlıklı olun. Kesinlikle durmaz. duygu yüklüdür. Büyük bir öğrenme ve gelişimle sonuçlanabilir.
    #256353 morgase | 4 yıl önce
    0felsefe terimi 
  15. Basit öğretimli insan pedagojisinde gelişimi daha genelce kapsayan kavram.
    Gelişim için insanın fiziksel özelliklerinin ileri yönlü bir evreye geçmesi ve olgunlaşma kertesini yaşaması gerekir.

    Gelişim değişime sebep olur ve olumlu özelliktedir.
    Fakat her değişim bir gelişim değildir.

    Misal, Bir çocuğun fiziksel olarak büyümesi ve incemotor parmak kaslarının olgunlaşması sonucu yazı yazmayı öğrenmesi bir gelişimdir ve değişimi simgeler.

    Fakat bu çocuğun parmaklarının kopması sonucu bir daha yazı yazamayacak olması bir değişimi ifade etse de bir gelişim olarak sayılmayacaktır.


    #278149 migfer tokmakel | 3 yıl önce (  3 yıl önce)
    0biyoloji terimi, psikoloji terimi