uzun yıllar tribününde amigoluğunu yapmış olan dobo metin, dün gece güzelyalı'da aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğramış (araç pompalıyla "taranmış" gibi görünüyor) ve hayatını kaybetmiş olan kulüp. cinayetin işlendiği yer itibariyle "göztepe-karşıyaka çatışması gene mi alevleniyor" diye atıp tutanlar olmuş ama bunun doğrudan bir mafya hesaplaşması olması da mümkün. dobo'nun illegal işlerde de parmağı olduğu biliniyordu. neredeyse tam göztepe köprüsü'nün altında gerçekleşen bu saldırı büyük ihtimalle 2 nedenle yapıldı:
1- mafya hesaplaşması olsa da, yeri nedeniyle eski nefretleri de kaşıyalım, buradan nemalanalım.
2- geçen yıl mersin'den izmir'e emniyet müdürü olarak atanan mehmet şahne'nin başta trafik düzenlemeleri olmak üzere, şehri kıskaca almaya çalışmasına karşı "buralara yeni geldin sen, otur bi' soluklan" mesajı verelim.
2. ihtimali yazınca ya da okuyunca gerçekçi değilmiş gibi geliyor ama olabilir. yıllardır çift yön olan geçiş yollarını tek yöne laps diye çevirmesi (bu yollara sürekli sabit halde bekleyen devriye araçları yerleştirmesi), çankaya civarında özellikle taksilere dur-kalk yaptırmaması birkaç aydır halkın dilindeydi. taksi durakları hariç, yoldan taksi çevirmek bile zorlaşmıştı. söz konusu infazın, şahne'nin demir yumrukvari bir etkiyle göreve başlamasına tepki olabileceğini halâ düşünüyorum. gene de "su testisi su yolunda kırılır" gibi sikko bir mantığa bürünmek de yersiz geliyor bana. o yüzden ilk ihtimali pek önemseyemiyorum.
gene de, siz bu haberi penguen medyada görürseniz, aklınıza göztepe-karşıyaka düşmanlığı gelmesin diye buraya da eklemiş olayım istedim.
1 Kasım 1328 (Miladi 1912) tarihinde Karşıyaka Mumaresei Bedeniye Kulübü adı altında Kadızade Zühtü Işıl önderliğinde kurulan İzmir'in ilk türk spor klübü. Kısaltması KSK şeklindedir ve taraftarları tarafından daha çok bu kısaltmanın eski türkçedeki okunuşu olan "kaf sin kaf" şeklinde okunmasıyla bilinir. Karşıyaka'da pek çok yunan, bornova'da da ingiliz takımları varken kurulan ilk Türk takımının renklerinin seçimi konusunda tartışmalar olduysa da sonunda yeşil müslümanlığı, kırmızı türklüğü temsil ettiği için kabul edilmiştir. 1925 yılında İzmir ligi'ndeki tek türk takımı olarak hiç gol yemeden namağlup lider olmasından sonra klübü ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk klüp logosuna bir Türk bayrağı konulmasını istemiştir. Türk bayrağı eklendikten sonra KSK'nin renkleri bugünkü Yeşil-Kırmızı-Beyaz halini almıştır. Günümüzde Bayrak kanunu'na göre yasal olarak ambleminde Türk bayrağı taşıma hakkı olan 3 klüpten birisidir (Diğerleri Beşiktaş ve Kasımpaşadır).
KSK ilk antrenmanlarını Omiros adında yunan asıllı bir karşıyakalının arsasında yapmıştır. Oyuncular kullanacakları topu aralarında topladıkları para ile almışlardır.
1924 yılında tüm masrafları KSK tarafından karşılanmak üzere dönemin büyük takımlarından Fenerbahçe ile İzmir'de bir dostluk maçı yapılmıştır. Bu maçın geliri masraflar kadar (3.000 TL) olmuş ve iki takım berabere kalmıştır. 1926 yılında ilk uluslararası maçı için kiralanan bir körfez vapuru ile Sakız adasına giden KSK takımı şiddetli yağış nedeniyle maçı gerçekleştirememiş olsa da spor aracılığıyla barış mesajları verilmiş, KSK kafilesi sakız limanında Türk bayrakları eşliğinde karşılanmış, Sakız belediye başkanı tarafından takım onuruna akşam yemeği verilmiştir. KSK 28 Aralık 1930 tarihinde ilk uluslararası maçını Midilli'de dönemin en ünlü yunan takımı Aris ile yapmış ve maçı deplasmanda 5-1 kazanmıştır.
1937 Martında izmir valisi Fazlı Güleç tarafından yapılan bir zorlamayla Altay, Buca, Altınordu takımları Üçokspor; Göztepe, İzmirspor, Egespor takımları Doğanspor adı altında birleştirildiği gibi KSK de Bornova ile birleştirilerek siyah-kırmızı renkli Yamanlarspor adını almıştır. Yamanlar spor yönetiminde KSK ağırlığı olması sebebiyle yönetim kurulunda alınan bir karar ile takımın ismi Karşıyaka Yamanlarspor olarak değiştirilmiştir. 1938 yılında çıkarılan bir kanunla tüm spor klüplerinin isminin gençlik klübü olarak değiştirilmesi zorunlu tutulduğundan 1940 yılındaki kongrede klüp ismi Karşıyaka Gençlik klübü olarak değiştirilmiştir. Ancak hala daha tezahüratlarda ve taraftarlar arasında klüp KSK - Kaf sin kaf olarak anılmaktaydı.
1947 yılında yunanistan hükümeti tarafından atina'ya davet edilen KSK takımı takviye olarak Göztepe'den adnan süvari, Altay'dan Ahmet'i alarak daha kuvvetli hale getirildi. İkinci dünya savaşı sonrası Yunanistan'a giden ilk Türk takımı olan KSK Atina'da büyük coşkuyla karşılandı (İkinci dünya savaşı sırasında Türk hükümeti tarafından Yunanistan'daki büyük kıtlık süresince kurtuluş gemisi ile gıda, kıyafet ve tıbbi yardım yapılmıştır ve yunanlılar bunun için minnettardı). Anadolu'dan yunanistana giden rumlar maçlarda KSK'yi desteklemekteydi. İlk maçta Panionios takımına 4-2 mağlup olan KSK, iki gün sonra Panathianikos takımı ile 2-2 berabere kalmıştır. Turnuvanın son maçında Olympiakos'la 2-2 berabere kalan KSK takımı, yunan halkının sevgi gösterileri eşliğinde sakız adası üzerinden KArşıyaka'ya dönmüştür.
KSK günümüzde Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis, Yelken, Eskrim ve E-spor olmak üzere 7 ana branşta faaliyet göstermektedir.
Detaylı tarihi Atatürk'ün klübümüz tarihindeki yeri
İzmir'de basketbolun sahibi spor kulübü. Onlar kendilerine buçuk dese de aslında izmirlerdir.
İzmir de onlara karşı yaka dese de İzmir'in karşısında olmadıklarını bilirler.
Azınlıkların ve yabancı okulların etkisiyle kurulan
Galatasaray ( lycee de Galatasaray)
Fenerbahçe ( Saint Joseph)
Altay( tamamen Levanten kökenli)
bu sebeplerle kale alınmadığında Beşiktaş Jimnastik kulübünden sonra Türkler tarafından kurulmuş ikinci spor kulübüdür.
Bir Göztepeli ve Bir basketbolsever olarak kendilerine minnet duyduğum güzide bir izmir spor kulübüdür