(한옥) Geleneksel kore evleri. Etraflarındaki doğal çevreye uygun biçimde tasarlanmışlardır. Sürdürülebilir mimarinin önemli örneklerindendirler. Yapımlarında toprak, kaya, ahşap gibi doğal malzemeler kullanılır. İlk örnekleri 14. yüzyılda görülmüştür. Hanok görseli
Hanokların şekilleri bulundukları bölgeye göre farklılık gösterir. Daha soğuk olan kuzey bölgelerde dikdörtgen veya kare biçiminde (ㅁ) yapılırlar. Böylelikle evin iç alanı önemli ölçüde artırılır. Aynı zamanda evin sıcaklığı korunur. Orta bölgelerde büyük "l" harfi şeklinde (ㄱ) yapılır. Güney bölgelerde ise sıcak havadan dolayı "ㅣ" şeklinde, düz bir çizgi hâlinde inşa edilir. Bu biçim, yel sirkülasyonunu sağlamak açısından önemlidir.
Hanokların karakteristik bölmelerinden biri "maru (마루)"dur. Zemini ahşaptır ve evin merkezi sayılır. Önemli davetlerde bu bölme kullanılır. "Daecheong" olarak da bilinir. Yerden yüksek olması klima görevi görür. Bu nedenle de güney bölgelerde daha çok görülür.
Hanoklarda "ondol (온돌)" adı verilen bir sistem bulunur. Sözcük anlamı "ılık taşlar"dır ve bir yerden ısıtma sistemidir. Evin dışında ateşle yanan bir pişirme bölümü bulunur. Bu bölümden çıkan sıcak hava evin altından geçerek odaları ısıtır. Günümüzde de kullanılmaktadır. Bu sistem soğuk olan kuzey bölgelerde daha çok görülür. Orta bölgelerdeyse hem "maru" hem de "ondol" bulunur.
"Giwa (기와)" adı verilen kiremitten çatıları bulunur. Bu çatılarda dışa doğru kıvrık saçaklar vardır. Bunlara da "cheoma (처마)" denir. "Cheoma"lar mevsimlere göre güneş ışığını ayarlar
Evin duvarları, tavanları ve pencereleri; "hanji (한지)"adı verilen, bir çeşit dut ağacının kabuğundan üretilen geleneksel bir Kore kağıdıyla kaplanır. Bu kağıt fasulye yağıyla cilalanarak su geçirmez hâle getirilir. Üzerinde delikler de bulunduğundan ortamın havalandırmasını da sağlar. Aynı zamanda soğuğu dışarıda tutar ve içeriye güneş ışığının girmesine izin verir.
bu evleri görmek isteyenler bukchon hanok köyü, jeonju hanok köyü ve andong hahoe köyü gibi köyleri ziyaret edebilirler.
kayin'in nod topraklarına yerleştikten sonraki ilk evladı. kendisinin ismi, kayin'in kurduğu şehre verilmiştir.
bir de aynı kişinin adını taşıyan ve nefiller, tufan, iblis gibi konulardan bahseden kanon dışı bir yahudi metni vardır. yahudi ve hristiyan mezheplerinin çoğu bu metni kanon dışı kabul etse de etiyopya ortodoks tevhidi kilisesi'ne göre kanoniktir. muhtemelen sebebi etiyopyalı yahudilerin bu metni kanonik kabul etmesidir.
gerçi ölü deniz yazmaları içerisinde bulunmuş bu metin. ama orada bulundu diye de kanonik olacak diye bir şart yok.