dream theater'ın vokali. sesi grupla öyle bir bütünleşmiştir ki, konuk olarak yer aldığı projelerin tümünde de dream theater'ın varlığı kokar. tam adı kevin james labrie, kendisi aslen kevin'ı kullanıyormuş ama dream theater'a katıldığı sıralarda kevin moore halihazırda bir grup üyesi olduğundan gruba katılımıyla birlikte james ismini benimsemiş, şimdi herkes kendisini james labrie diye bilir. kimi dt hayranları sesini hiç beğenmez, kimileri bayılır, şahsen sesini çok karakteristik buluyorum ama bence sevmediği, özdeşleşmediği şarkıları güzel söylemiyor, ezbere söylüyor, sevdiği şarkılarda ise şahlanıyor.
mike portnoy'un gruptan ayrılışının ve geri de dönemeyişinin sebebi de kendisi, grubun diğer tüm üyeleri portnoy ile birçok yan projede birlikte yer alırlarken bir tek kendisi asla portnoy'la konuşmaya, bir araya gelmeye yanaşmıyor, aralarında büyük ego savaşları varmış.
şahsen dream theater yanında ayreon'da da sesini duymayı çok seviyorum kendisinin, umarım ayreon ile de yeni işler yaparlar.
bir sevgili hansi kürsch, bir de bizim james; ikisi de arjen anthony lucassen amca "yeni albüm yapcam, gel sen de şarkı söyle" dediğinde en bi sevindiğim vokaller. ayreon yeni albüm çıkaracakmış dediklerinde önce hansi ve james arıyorum albümde, alışkanlık oldu. bence arjen'de de alışkanlık oldu, seviyor bu 2 ismi. james labrie'yi biraz daha fazla seviyor bence. (bkz: the theater equation)
dream theater gibi 2 yılda bir albüm yumurtlayan üretken bir grupta yer alıp; nasıl oluyor da başka başka projelere de vakit ayırabiliyor anlamıyorum. gece gündüz çalışıyor olsa gerek.
başıma bişiy gelmiycekse çok über süper bir sesi yok aslında. ne vokaller var james'e gelene kadar. ama kendisi dream theater ile özdeşleşti, ondan başka birini düşünemem diyor insan. sesi çok yakışıyor grubun şarkılarına. sahnesi de çok iyi, seyirciyi coşturma yetisi oldukça yüksek. sahne performansından ve sempatik tavırlarından kazanıyor.
aslında dream theater'ın en zayıf halkası olarak gördüm ben çoğu zaman labrie'yi. çünkü canlı performansları cidden kötüdür. ama öğrendiğim bir gerçek bu adama daha da çok saygı duymamı sağlamıştı. labrie abimiz sesini etkileyen bir kaza geçirmiş, dolayısıyla sesi hiç bir zaman eski haline gelememiş...