Kurt ağzı bağlama; kaybolan koyun, kuzu, inek, tavuk gibi hayvanların bulunana kadar kurt (börü de denilir.) veya ayı gibi yırtıcılar tarafından yenilmemesi ve bulunup getirilmesi için insanların uyguladığı bir Türk geleneğidir. Uygulama yalnızca yiten hayvanı korur. Hayvan bulunup getirildiğinde büyü bozulur. Bu sayede kurdun aç kalması önlenmiş olur. Doğu Karadeniz kırsallarında, Türkiye'nin çeşitli illerinde ve Türkiye dışındaki Türk toplumlarında görülür. Doğu Karadeniz'de bu uygulamaya "sürü bağlama, sürünün yatağını bağlama" gibi adlar da verilmiştir.
İslam öncesinden kalma, şamanist ögelerin de bulunduğu düşünülen bir gelenektir. Toplumun İslamiyet'i seçmesiyle birlikte zamanla kurt ağzı bağlama geleneği de birtakım değişikliklere uğramıştır.
Uygulanışı bölgeden bölgeye değişiklik gösterir.
Hayvanı kaybolan kişi (kaybolan hayvana "yitik" denir.) köyün hocasına, yaşlısına veya ağzı dualı birine giderek hayvanının sağ salim evine dönmesi için kurdun ağzını bağlamasını ister. Hoca çeşitli dualar veya Kuran'dan bazı sureler okur (bölgeden bölgeye çeşitlilik göstermesine karşın genelde İhlas ve Şems sureleri okunur. Bazı yörelerde bu surelerin tek solukta okunması gerektiğine inanılır.). Kimi yerlerde sürünün belli bölümünün "kurdun rızkı" olarak ayrıldığı da görülür. Buralarda hoca duayı okurken "allah kurdun rızkını ayırmış." ifadesini de ekler. Ardından oynar bir bıçağın (çakı gibi) ağzını kapatır veya bir ipliğe belli sayılarda düğüm atar, bunu yaparken de çeşitli yer adları söyleyerek bölgeyi sınırlandırır. Böylece belirtilen sınırın içinde hayvanın dokunca görmeyeceği düşünülür. Hayvan bulunduğunda ise bıçağın ağzı açılır veya atılan düğümler çözülür. Böylelikle kurdun da ağzı açılır.
Kimi bölgelerde bıçak kapatmak ya da düğüm atmakla beraber duvara lavaş da asılır. Hayvan döndüğünde asılan lavaş hayvana yedirilir. Benzer olarak tarladaki ürünlerinin korunması için tarladan iki otu birbirine bağlayanlar da vardır.
Zamanında druid karakterim için geliştirdiğim ad&d ruhban büyüsü. Türk töresindeki kurt bağlamanın, charm animals büyüsüyle etkilenebilen tüm hayvanlar üstünde çalışanıydı. Etkilenen hayvan sayısı daha fazlaydı, Alan etkisi de druidin seviyesi ile artiyordu.