evrenin ve dünyamızın başlangıç noktası olarak kabul edilen olay.
bana göre, bilimin inanç açığı. bilim, uzayın derinliklerinde, hiçliğin ortasında bir yerde, tüm evreni yaratabilecek bir şeyin patladığını düşünüyor. ipuçları bunu gösteriyor. bu patlama sonucu evren oluşuyor. tabi sadece patlama değil, karanlık madde ve karanlık enerji de işin içerisinde. tüm bu etmenler ve inanılmaz tesadüfler sonucu tüm galaksiler, dünyamız ve hayat oluşuyor. patlayan bir şeye, onu çekip çeviren karanlık güçlere ve imkansıza yakın olasılıktaki tesadüflere inanmak kimisi için daha kolay geliyor olsa gerek.
işin enteresan yanı, bu patlama ve sonucunda oluşan ve karanlık enerji sayesinde hızı giderek artan genişlemeyi, makul bulan bilim, patlayan şeyin ne olduğunu, neden orada olduğunu ve neden patladığını izah edemiyor. işte benim buna inanç açığı demem de tam olarak bu yüzden. bilimin içindeki bug bu. bilimsel veriler bize patlamanın gerçekliği ispatlasa da, patlayan şeyin ne olduğunu, neden patladığını, nasıl patladığını, var olan her şeyin neden var olduğunu ispatlayamıyor.
belki bu yüzden, tüm bunların arkasında bir şey var, olmalı diye düşünüyorum. peki o şey nasıl var? neden var? varsa ve anlatıldığı gibiyse aklı yerinde mi? zeki bir varlık acı çektirmek için başka zeki varlıklar yaratır mı?
bilmiyorum. umursamıyorum. siz de çok takılmayın. insan gibi, insana yakışır bir şekilde yaşayın, ne olacağını elbet bir gün göreceğiz. ya da görmeyeceğiz. sallayın gitsin.
biz dünyalılar yani insanlar 1. tip canlıyız, yani daha kendini, dünyayı, gezegeni bir çok şeyi daha tanımlayamamış kavrayamamış..
bir de 5. tip ya da seviye canlılar var, bizim en çılgın icat dediğimiz şeyi daha bebeklik evrelerinde filan yapabiliyorlar diyelim bunlar olgunlaştıklarında yani lise üniversite yıllarında, böyle laboratuvar ortamında yeni oluşumlar ( evren ) yapıp gözlemliyorlar daha mükemmele ulaşabilmek için vs.
işte biz henüz daha big bang'in ne olduğunu bile kavrayamıyoruz belki de deneyin sadece başlangıç aşamasıdır big bang olamaz mı, olabilir mi bilemiyorum.
ama tüm bunları yaratan bir tanrıdır dersek yani nedeni vardır deyip, o neden yerine '' tanrı '' olgusunu yerleştirirsek, bu sefer karşımıza peki tanrı'yı kim yarattı ? sorusu ortaya çıkıyor ki sonu gelmez bir neden arayışına gideriz böylece..
her şeyin bir nedeni var deyip, hiç bir şey kendi kendine oluşamaz derken tanrı kendi kendine olmuştur, ezelidir, ebedidir demek biraz kendimizle çelişmekle olur neyse konuyu fazla dağıtmadan belki bir gün öğreniriz big bang'in nemenem bir şey olduğunu...