1. 1908 yılında kurulmuş ingiliz denim markasıdır. Dönem dönem coşkulu bir şekilde yükselişe geçse de genelde dingin bir satış grafiği olan bir markadır. Zamanında gençlerin diline dolanacak bir melodiyle yaptığı hızlı patlayışı uzun soluklu bir fırsata çevirememiştir.
    Bahsi geçen reklam şurada;
    www.youtube.com/...
    kaç yaşında olursanız olun bu melodi herkesin hafızasında bir yerlerde durmaktadır diye düşünüyorum.

    bu reklamı yeterince itici yapamadık sanki biraz daha uğraşalım diyerek bir versiyonu daha yapmışlar; o da şu;
    www.youtube.com/...

    Bu reklamdan sonra yaptığı yükselişe
    www.youtube.com/...
    bununla devam etmişler sanırım. Buralar komple kronolojik hata dolu olabilir yalnız, çok didiklemeyin lütfen. Amacım reklamların ilginçliğine değinmek.

    www.youtube.com/...
    hepsine göre biraz daha anlamlı olan bu reklamda güzelce hepimiz seksiyiz, hepimiz fitiz ve lee cooper giyiyoruz havası düzgünce işlenmiş.

    ancak biraz daha gerilere gidersek, madde bağımlısı olduğuna neredeyse emin olduğum bir arkadaş tarafından yapılan bazı reklamlara ulaşıyoruz.
    www.youtube.com/...
    www.youtube.com/...
    www.youtube.com/...
    www.youtube.com/...


    sonraları ise çılgınca cinselliğe oynamışlar, Sanırım o eski reklamları çeken arkadaş rehabilitasyon merkezine falan yatırıldı ve yerine bu geldi;

    www.youtube.com/...
    www.youtube.com/...
    www.youtube.com/...

    biraz da çeşit;
    www.youtube.com/...
    www.youtube.com/...

    yakınlarda ise walla normal, tatlı insanlarız mesajı vermeye çalışır gibi geldiler bana.
    www.youtube.com/...

    evet sevgili dostlar; bu sektörün bir emekçisi olarak (bir denim firmasıyla şu sıralar görüşmekte olduğumdan) sektörün genel reklamlarına falan bakayım dedim. neticesinde çıkan bu araştırmanın bir bölümünü sizinle paylaşmak istedim.

    bir çizgi belirlemede ve belirledikleri o yolda yürümede bu kadar başarısız olmaları mevcut durumlarını sağlamış görünüyor.
    gençler bilmez ama bir dönem "önden düğmeli" sloganıyla (başka bir yerde olabilmesi pek muhtemel gözükmese de) marka olarak epey göz önünde dolaşıyorlardı. galiba o konuda da sektörde ilktiler?
    haydi.








    #257971 la campanella | 4 yıl önce
    10marka