meta sözlük'ten gelen alışkanlıkla ürettiğimiz içeriğe verdiğimiz isim. ekşi sözlük'te entry denilen şeyin karşılığı. aslında giri olması gereken şey ama işte, alışkanlıklar...
girmek zorunda olunca girilmesi zor olan şey. şimdi şu an bunu dibine kadar tadıyorum. girmek zorundayım ama aklıma bir şey gelmiyor. bir de kafamda deli sorular. kim girdi? kime girdi? nereye girdi? ne kadar girdi? nasıl girdi? bu nedir arkadaş ya.
bazen var olmak için, bazen fark edilmek, bazen ilgi görmek, takdir edilmek, sevilmek, saygı görmek için, zaman zaman hoş vakit geçirmek, bildiklerini veya düşüncelerini paylaşmak için, zaman zaman içindeki kini, nefreti kusmak, rahatlamak için, nadir de olsa kaos ortamı oluşturup kaostan beslenmek için, tuzağa düşülmüş ise farkında olmadan kaosu beselemek için "yazar" tabir ettiğimiz kullanıcılar tarafından yazılan, herkese açık sözlük yazılarıdır.
kulzos (ve meta) özelinde merak ettiğiniz, ne düşündüğünü önemsediğiniz, ne söylediğini merak ettiğiniz her bir yazarın yazar profiline girdiğinizde, sağ üst köşede "girdi" yazısına tıklayarak ilgili yazarın tüm girdilerine ulaşabilirsiniz.
aynı zamanda sözlüğümüzdeki "takip" sistemi sayesinde takip ettiğiniz yazarların güncel girdilerini de sol sütunun üstündeki diğer yazısına tıklayınca açılan menüden listeleyebilir, böylece favori yazarlarınızın ne dediğine, ne yazdığına tek tek bakmak yerine tek tıkla bir sürü kuş vurabilirsiniz.
tabii ki bu kadar hayat kurtaran bilgiyi sizinle bedavadan paylaşacak değildim. şimdi hemen profil sayfama giriyorsunuz, "girdi" yazısına tıklıyorsunuz, sol tarafta açılan güncel girdilerimden başlamak üzere tüm girdilerimi açıp okuyor, favlıyor ve beğeniyorsunuz.
"kulzos linkinin bir makalede ne işi var?" diye düşünerek metin içinde kulzos'u aradım. 33. sayfada, "ingiliz rahatsızlığı" alt başlığından sonra, sayfa sonundaki dipnotta bu başlığı alıntı olarak vermişler: (bkz: japon rıza bey). güzel bir ironi olarak bizim japon'un 2 girdi yazıp hiçbir kaynak falan vermediği bir başlık bu. 8 eylül 2019 erişim tarihi olarak verilmiş. yani, başlığı o gün alıntılamış bu makale. yahu, içerikle alakalı hiçbir kaynak yok aslında; ne verilen kulzos linkinde ne de kulzos'taki başlıkta. düşünün işte, makale yazmak bu kadar kolay, kaynak vermek de öyle. bu derginin bilim kurulu var ve çoğu profesörlerden oluşuyor. kimse okumamış, verilen hiçbir kaynak linkine tıklayıp bakmamış bile. resmen rezillique.
ülkedeki makale yazımı bu noktada. böyle saçmalıkları görünce, "wiki linkinden kaynak olmaz" diyen benim gibiler sinirden köpürüyor tabii.