1. bir pazar günü tatlısı olarak için için şelale gibi akan, melih gökçek'in fışkiyelerinden daha akışkan bir yiyecek. inanılmaz kolay ama kalori bombası olan tarifi ise şöyle:

    malzemeler: 1 kişilik (yapacağınız kişi sayısıyla malzemeleri çarparsanız nokta atışı olur)
    -1 yumurta,
    -27 gr esmer şeker,
    -27 gr %60 bitter çikolata,
    -17 gr un,
    -17 gr tereyağı.

    yapılışı: tereyağı çikolata ile birlikte eritilir ayrı bir kapta. bunu ocağın altını çok kısık açarak yapabilirsiniz. dikkat: tereyağı ve çikolatanın pişmemesi gerekiyor. bu ikisi homojen bir şekilde eridikten sonra un ilave edilir ve karıştırılır tekrar. başka büyükçe bir kapta ise şeker ve yumurtalar çırpılır. şeker iyice eridikten sonra diğer karışımla birleştirilir. bu elde edilen karışım ise zeytinyağı sürülmüş fırına dayanıklı kaplara paylaştırılır. internette sufle kapları satılıyor, onlarla bir ölçü oluyor bu tarif. daha sonra ise 200 derecede ısıtılmış olan fırına sürülerek 8 dakika civarı pişirilir. her fırın değişiklik göstereceği için biraz gözlem ve deneme yanılma yoluyla net dakika bulunur. kontrol amaçlı üstü kabuk bağladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirirseniz içi tam akışkan kenarları ise tamamen pişmiş bir sufle elde edersiniz.

    afiyet olsun
    #255130 writerofadream | 4 yıl önce
    4tatlı 
  2. evde yapılan tatlılardan en sevdiğim diyebilirim. yapana kadar zor olduğunu sanıyordum ama ben bile yaptıysam herkes yapar. üstelik 10 dakika sürüyor şaka gibi. ben şu tarifi kullanıyorum.
    #255869 windmill | 4 yıl önce
    0tatlı