1. ilk kez 'un gorgias eserinde dile getirilen bir kavramdır. temeli ya ve güzel hitaba dayalı olan bir konuşma sanatıdır.

    ta retorik, 'e göre üç ana yöntemde açıklanmaktadır:

    (bkz: )

    (bkz: )

    (bkz: )
    #14741 carmen | 8 yıl önce
    0edebiyat terimi 
  2. (fransızca rhétorique) edebiyatta "Güzel söz söyleme, hitabet sanatı. Söz sanatlarını inceleyen bilim dalı, belagat."
    #14910 ma icari | 8 yıl önce
    0edebiyat terimi 
  3. 'in mö 4. yüzyılda ikna etme sanatı üzerine yazılmış tezidir.

    ingilizce başlığı çeşitli kaynaklarda farklı şekillerde geçmektedir, örneğin: , , .
    tipik olarak şeklinde geçer.
    #202637 shelley | 4 yıl önce
    0edebiyat terimi 
  4. İster doğru argümanlarla isterse de yanlış argümanlarla olsun; herhangi bir duygu, düşünce veya ideolojiyi muhattap alınan kitleye dikte etmek/kabul ettirmektir. TÜRKÇE karşılık olarak belagat (arapçadan ödünçlenmiş) denilebilir. Siyasetçiler, reklamcılar tarafından sıklıkla kullanılır. Ayrıca canlı olarak gözlemlemek isteyenler, münazaralara bakabilir.
    #214694 no demonstration | 4 yıl önce
    0edebiyat terimi 
  5. antik yunan versiyonu baz alınarak yazılan metinlerde, mesajın metnin ortasında yer almasına sebep olan söz söyleme sanatı.

    bu durum 'da da gözlenebilmektedir. o sebepten ötürü antik yunan retoriğine aşina olmayan kişiler yeni antlaşma'nın tuhaf bir metin olduğunu söyleyebilirler. zira mesih isa hakkında anlatılanlar kronolojik sırayı pek takip etmemekte zaman zaman. özellikle yuhanna incili'nde felsefi olma kaygısı ağır bastığından hiç kronolojik değil. ama luka incili biraz daha "şu işlerin bir kroniğini tutalım" kaygısı taşıdığından retoriğe daha az yer verilir.
    0edebiyat terimi