1. 1,5 milyara yakın nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesidir. başkenti 'dir.
    #14152 thedirector | 8 yıl önce
    0ülke 
  2. zorunlu askerliğin olmadığı ama erkeklerin 18 yaşına gelince orduya kayıt olmalarının gerektiği ülke.

    sanırım seferberlik sırasında elde olacak asker sayısını belirlemek için böyle bir uygulamaları var.
    #41588 eiri yuki | 8 yıl önce
    0ülke 
  3. pislik konusunda hindistan'dan sonra gelen ikinci ülke.

    bu ülkede yere tükürmek gayet doğaldır ve o tükürüklerden birisi size denk gelirse hiçbir şey diyemiyorsunuz.

    ayrıca insanların çöp kutularına işemekte bir beis görmediği ülkedir. bu sebeple çöp kutularından uzak durmanızı tavsiye ederim. yine de hintlilere göre insaflılar, sokağın ortasına değil de çöp kutusuna sıçıyorlar.
    #42541 eiri uesugi | 8 yıl önce
    0ülke 
  4. 1.382 milyar nüfuslu dev ülke. Nüfus artışı %0.46 iken %1.2 lik 1.326 milyarlık hindistan'a yakında zirveyi kaptıracak. bazı araştırmalara göre tek çocuk politikası uygulanmasaydı 1.6 milyarı aşmıştı.
    #47647 andre raphael | 8 yıl önce
    0ülke 
  5. günümüzün en büyük kapitalist komünist ülkelerinden biri.
    0ülke 
  6. Ülke genelinde 4 rakamdan sayılmaz. Sıralarda, restoranlarda 4 rakamı geçen sayılar kullanılmaz. Sebebi ise 4 rakamı ve ölüm kelimelerinin telaffuzu Çince aynı şekilde söyleniyor. "si" olarak telaffuz edilir.
    #60457 yasamakicin | 7 yıl önce
    0ülke 
  7. gericiliğe prim vermeyen bir ülke.

    çin'de geleneksel çin değerlerini öğreten bir okulun derslerde "kadınlar değersizdir ve aşağılanmayı hak etmektedirler" tarzında şeyler öğretmesinden sonra okulun kapısına kilit vurmuştur.

    www.scmp.com/...
    #64947 touma seguchi | 7 yıl önce
    0ülke 
  8. japonya ile öğrenci-bürokrat değişim antlaşması imzalayan ülke.

    japonya'daki genç bürokratlar çin'e gidecek, çin'deki en iyi öğrenciler de japonya'ya gidecekmiş.

    sebebi ise japonya'nın çin komünist partisi'nin icraatlerini beğenmesi ve bu icraatler hakkında bilgi sahibi olmak istemesiymiş.
    #70164 touma seguchi | 7 yıl önce
    0ülke 
  9. geleneksel yılbaşında çocukların ve ailelerin evlenmemiş üyelerinin hediye olarak çeşitli kişilerden harçlık aldığı ülke.

    aileler bu harçlıkları çocuklara vermeyip çocukların gelecekteki eğitim masrafları için kullanıyorlarmış.

    jinan şehri mahkemesi ise bu işlemi yasadışı ilan etmiş. çocuklara paralarını verin ama nasıl harcayacaklarını da siz öğretin demiş.
    #78239 touma seguchi | 7 yıl önce
    0ülke 
  10. matematikte başarılı insanların yetişmesinin diliyle alakalı olduğu iddia edilen ülke.

    şu ve şu videoda irdelenmiş çince ve matematik arasındaki ilişki.
    #78551 touma seguchi | 7 yıl önce
    0ülke 
  11. gözlemlediğim kadarıyla aydınları ve profesörleri türkiye'yi pek sevmeyen bir ülke.

    gerçi çinliler kimseyi sevmiyor orası ayrı. bir dönem avrupalılara domuz diyorlardı.
    #79872 touma seguchi | 7 yıl önce
    0ülke 
  12. tamamen yapay zeka'nın işlettiği bir alışveriş merkezinin açılışına çok yakında ev sahipliği yapacak ülke.

    insanlar hiçbir şeye karışmayacakmış.

    www.nikkei.com/...
    #81922 the red comet | 7 yıl önce
    0ülke 
  13. Tayvan adasında ve ülkesinde hak iddia eden ülke eee nasıl olsa iç savaşı onlar kazanmıştır. Kurtlukta düşeni yemek kanundur ne zaman alacak orayı zaman gösterir. Tayvan (çin Cumhuriyeti)
    #122706 migfer tokmakel | 6 yıl önce
    0ülke 
  14. uluslararasi arenada cogu esyanin uzerinde gördügünüz P.R.C kisaltmasinin ait oldugu ülke.
    neden bazilarinin üzerinde "made in china" yazarken digerlerinin üzerinde "made in p.r.c" yazdigini da hemen aciklayip sözlüge bomba bilgilerden birini eklemis olayim.

    -efendim bu kisaltmayi ilk gordugumde hangi ülke lan bu demekten kendimi alamadim. Actim harita ve elektronik bir ürünün kullanma kilavuzunu, tek tek ülkelere baktim. internet filan o zaman elimize her istedigimizde gecmiyordu. aramaya inanip aratmistim ama o zamanlar tabii türkce aratiyorum, sonic cikmiyordu(neyse daha fazla uzatip küfür yemeden yazayim hemen).
    sonra ögrendim ki bazi ithalatci firmalar insanlar üzerinde made in china etiketi görünce almiyorlar, siz uzerine bunu yapistirin diye fabrikalarla anlasiyorlar. böylece bilgisi olmayan biri uzerinde bu etiketi görünce olumsuz bir duygu ve dusunceye kapilmiyormus. cakallara bak sen.

    ayrica kadinlari iyi olsa da erkeklerinden acayip gicik aldigim ülke. cok kiskanc ve pislikler, ve korkaklar. bakmayin siz kung fu mung fu filan. hepsi hikaye onlarin(insallah kung fu ustasina denk gelmezsiniz). bir yanlis yaparlarsa gömün kafayi tüysüz ibnelere.

    edit: yazim yanlislari duzeltildi.
    #131645 stockholmare | 6 yıl önce (  6 yıl önce)
    0ülke 
  15. ürdün'e sattığı drone'ların uyduruk çıktığı ülke. adamlar drone'ları açık arttırmaya koyacakmış.

    www.popularmechanics.com/...

    iyi ki bunlardan füze falan almamışız. ateşleme düğmesine basınca infilak ederdi falan...
    #150273 jean baptiste de la rose et la croix | 6 yıl önce (  6 yıl önce)
    2ülke 
  16. hakkında çıkan haberler doğruysa eğer, dünyadaki en aşağılık ülkedir:

    www.businessinsider.com/...

    hayatımda tecavüz, taciz gibi şeylerden tiksindiğim kadar başka şeylerden tiksinmiyorum.
    0ülke 
  17. ülkedeki ilginç yemek zevki konusunda bir japon'un epey ilginç bir yazı yazdığı ülke:

    check.weblog.to/...

    konfüçyüs, mao zedong falan bile insan eti yedi diyor adam ama bilemedim.
    4ülke 
  18. 'da deniz üssü kurmak için çalışmalara başlamış olan ülke.
    0ülke 
  19. önümüzdeki hafta çoğu fabrikanın işler hale geleceği ülke. aslında virüs ve yeni yıl tatili geçen hafta bitse de; geçen hafta çoğu fabrika sterilizasyon, personele maske dağıtım gibi işlerle uğraşıyordu.

    bir an ülkemizi düşündüm işte. mesela devlet bir emir yayınlasa, "personele maske dağıtılacak" şeklinde, kaç fabrika buna uyar ki? sadece belli başlı, bir kimliği olan fabrikalar uyar herhalde.
    #173402 jean baptiste de la rose et la croix | 5 yıl önce (  5 yıl önce)
    2ülke 
  20. dünyadaki elektronik endüstrisinin %43'ünü bünyesinde barındıran ülke.
    0ülke 
  21. Kutsal kitap'ı yasadışı kitap ilan etmiş olan ülke. Eğer evinizde bulunursa para cezası ödüyormuşsunuz.
    4ülke 
  22. halkın ve fabrikaların dört gözle nisan ayını bekledikleri ülke. kimse sorsan "nisanda her şey yoluna girecek" diyor.

    fabrikalarda dişli oynamıyor. böyle olunca da ekonomi işlemiyor.

    en son petrolün fiyatı düştü. bakalım ilerleyen günlerde daha nelerin fiyatı düşecek...
    0ülke 
  23. Büyük ve devlet geleneği açısından sağlam devletler hiçbir şeyi unutmaz. Ne kendi içlerindeki meseleleri ne de diğer devletler ile yaşadıkları münasebetleri. Er ya da geç, mükafatını veya cezasını verir yahut alırlar.

    Türkiye Cumhuriyeti'ne, diğer adıyla Koronavirüs hastalığı için 2 milyon adet erken tanı kiti göndermiş ve bunun için ücret talep etmemiş devlettir Çin.
    Ücret talep etmemelerinin nedeni ise ücretin, daha önce ve tarafından ödenmiş kabul edilmesi. Bunu, tarafımıza ilk tanı kitlerini gönderirken belirtmişler.
    Atatürk'ün kurduğu , 1940 yılında Çin'de baş gösteren için aşı üretip, Çin'e göndermiştir.

    Çin devleti ise bugün bir borcu olarak ilk parti tanı kitleri için ücret talep etmemiştir.

    Düzeltme: Yazım Yanlışı.

    Ek: Sevgili 'nin uyarısıyla yanlış bir bilgiyi düzeltmem gerekti. İlk baktığım haber kaynağı, haber metnini kaldırmış. O haber kaynağında 2 milyon test kitinin hibe edileceği yazıyordu. Sözcü ise ilk 50 bin kitin hibe edileceğini yazmış. Geri kalan test kitleri ise 16 dolar yerine 4 dolara türkiye'ye satılacakmış.
    #175187 proct | 5 yıl önce (  5 yıl önce)
    2ülke 
  24. ile kendisine karşı düşmanlık zeminlerinin hazırlandığı ülke. çin de boş durmuyor elbette propagandalara karşı kendi propagandalarını da hazırlıyor. at izi it izine karışmış durumda.

    internetin ne kadar da bilgi kirliliğiyle dolu olduğunu gösteriyor bu durum da.

    şimdi; şu bir gerçek ki bu adamlar hakikaten bazı pazarlarda çiyan, akrep falan satıyor. eğer eski sevgilimin bana gösterdikleri olmasa ben de "yalan yhaa!! onlar öyle bir şey yapmıyor!!!" derdim. bu arada evet, çin hakkında tek bildiğim eski sevgilimden edindiğim bilgiler. onun haricinde japon kültürü gibi eğitimini almadım. o sebeple bunlar yöresel de olabilir. çünkü çin'deki eyaletler arasında epey kültür farkı var. 'da yabancı olmanız sorun olmazken, belki de 'de sırf yabancı olduğunuz için sizi bazı mekanlarda görmek istemeyebilirler. tamamen eyalet kültürü ile ilgili. bu durum japonya'da da böyle. fukuoka'da yabancı olmakla osaka veya tokyo'da yabancı olmak aynı şey değil.

    ben şu idrarlı yumurta olayına da, kanalizasyondan yağ çıkartma olayına da şüpheyle bakıyorum şahsen. sevgilimden ayrılmasam onları da sorardım. ama bir bit yeniği var gibi bu işlerde. tamam adamlar çiyan falan yiyor da ben yine de şüphe ile bakıyorum.

    ama şu da bir gerçek ki, bir yabancı olarak çin'deki fakir bölgelerine girmeniz pek mümkün değil. geçtim yabancıları, çinliler bile bu bölgelerden haberdar değil. arada sinoloji konferanslarına katılmasam benim de haberim olmazdı. o konferanslar çin konusunda ufkumu çok açtı diyebilirim.

    bu sebepten ötürü de bu fakir yerlerde nasıl çok ucuza et yemeği yiyorsunuz bilemeyeceğim gerçekten. martı döner desem bir türlü, demesem bir türlü. ama yukarıda bahsettiğim konferanslarda sunum yapan hocalar sağ çıktıysa demek ki çok sağlıksız değil. ama içinde kimbilir neler vardır.

    sonuçta ülkemizde de bir ara insanlara kırmızı biber diye tuğla tozu yedirildi. bunu da göz önüne almakta fayda var ucuz çin yemekleri hakkında tahminde bulunurken.

    ama hong kong hakikaten çok ayrı bu ülkeden. sokakta yediğiniz şeyler bile uyduruk değil.
    #176271 jean baptiste de la rose et la croix | 5 yıl önce (  5 yıl önce)
    0ülke 
  25. google linklerinin çalışmadığı ülke.

    bu sebeple büyük dosya göndermek bazen çile olabiliyor.
    0ülke