Gerçek dünyanın tony stark'ı olarak adlandırılan mucit. Spacex'in kurucusu. Kendisi şu aralar Mars'a turist gönderme işine girmiş. Tabi ardından da kolonileştirme. Kendi açıklamalarına göre 2023'te ilk Mars yolcusunun seyahati mümkün olabilirmiş. Ve sanırsam günlüğü 100 bin dolara geliyormuş bu yolculuğun.
Detaylı bilgi;
www.bloomberg.com/...
elon musk; 1971 de güney afrikada doğdu. annesi kanadalı babası güney afrikalı.(böylece kafanızdaki "zeki insanlar genelde kısa boylu ve pısırık bir karaktere sahip olurken bu adam niye boylu poslu ve karizmatik bir karaktere sahip?" sorusuna yanıt buluyorsunuz. fizik afrikadan gelme.)
the bing bang theory 09x09'da Howard 'in şükran gününde gönüllü olarak evsizlere yardım için çalıştığı mutfakta bulaşık yıkarken karşılaşıp, kendisini mars'a götürmesi için yağlayıp sonunda da işi "beni evlat edin" noktasında bağladığı abi.
earth to earth adlı yeni projesiyle hızı saatte 27.000 kilometreye ulaşan ve spacex mars görevlerinde kullanılacak bfrlar * ile gelecekte atmosfer dışından kıtalar arası seyahatler gerçekleştireceğini ve seyahat sürelerini 1 saatin altına düşüreceğini açıklayan şahsiyet. hatta spacex youtube kanalından konu ile ilgili şöyle de bir video yayınlandı.
los angeles - new york arası: 25 dakika new york - paris: 30 dakika new york - şangay: 39 dakika
anıtkabir ziyaretiyle bazılarını rahatsız etmeyi başarmış mucit. "ne gerek var"mış. doğru. ülkemizle ilgili algıyı kırabilmek için ulus'ta açılan yeni dev camii'ye, çukurambar'daki ucube yeşil sermaye yapılarına, hava yağmurluysa gökçek denizleri'ne falan götürülmeliydi. neme lazım şimdi anıtkabir'i ve müzelerini ziyaret edip ülkemizi, tarihimizi, geleneklerimizi, kim olduğumuzu falan yanlış anlayıp bizi medeni, büyük işler başarmış falan bir ulus bir ülke zanneder. gerçekten de ne gerek var. ölü bir adamın ziyareti bile batıyor bazılarına. has liberallere lafım yok ama liboşluk gerçekten zor iş. beynin olmasına rağmen kullanmamaya çalışmak büyük emek ister.
Twitter ve instagram adreslerinden atatürk ile ilgili paylaşımlar yapması, yaptığı paylaşımların muhteviyatı da göz önünde bulundurulacak olursa turkiyenin bilime dönük aydınlık yüzünün hâlâ atatürk olarak algılandığını (normal olarak) gösteriyor. Şöyleki
Turkiyeye ne satmaya geldi allah bilir. Sosyal medyada yaptıkları pr çalışması bile olsa, seçimi önemli.
annesi 19 yaşından beri modellik yapan maye musk, şu anda 69 yaşındaymış (sanırım ajda ile aynı yaştalar) ve halen modelliğe devam ediyormuş. time ve new york gibi dergilerde kapak kızı olmuş, ki new york dergisindeki pozu sansasyonel gözüküyor. enteresan aile...
zamanında ona da "ya ne yapacaksın okyanusu aşıp, insanlar aç aç!" diyenler vardı. bu adamın yaptığı az çok kristof kolomb ile aynı. dünya üzerinde keşfedemediğimiz çok az şey kaldı. bu adam da uzayı keşfedeceklere yol açıyor.
çok merak ediyorum diğer gezegenleri sömürmemiz nasıl olacak acaba. malum yeni bir toprak keşfedince ilk işimiz orayı sömürmek oluyor insanlar olarak.
Bu adamın olayını özetleyen güzel bir örnek var elimde bence. Musk'ın (bkz: elon musk: tesla, spacex ve muhteşem geleceğin peşinde) adına bir kitabı var. Bendeki kitabın arkasında fiyat etiketi hala duruyor ve 10 lira. Kitap Türkiyede 2016 yılında yapıyor ilk baskıyı ve bendeki kitap 2018 baskısı. Kitabın şu andaki fiyatı 35-40lira. Elbette kriz var falan ama 1 senede bir kitabın fiyatı yüzde400 artıyorsa ortada popülariteye katkı yapan müthiş bir pr çalışması da olduğunu düşünüyorum ki başardıkları bir yana musk'ın popülaritesini arttıran en önemli faktörlerden biriside bu bence.
"ister tesla ister spacex olsun; yaptıkları şey eski dünya imalat sistemini düşük maliyetli tüketici seviyesindeki teknoloji ile birleştirmektir. Bunları bir araya getiriyorsunuz ve bunlar daha önce hiç görmediğimiz bir şeye dönüşüyorlar" Tony faddel, eski Apple yöneticisi
Sanırım musk'ın başarısının arkasındaki en önemli parçalardan birisi bu cümlede özetlenen iş mantığındaki basitlik.
Para-çokomel eğrisine son derece hakim ve normal şartlarda maliyet nedeniyle pek fazla yatırımcının girmek istemediği alanlarda uçuk gibi görünen fikirlerle yola çıkmasına rağmen başarıya ulaşmış durumda.
Musk'la anılan firmalar Elektrikli otomobil yapıyor ama piller de dahil bir çok teknolojiyi kendisi üretiyor, uzaya roket gönderiyor ve bu roketi kendisi üretiyor, güneş enerjisi işine giriyor ve bu panelleri kendisi üretiyor... Üretim maliyetlerini aşağı çekmek demek daha ucuza ürün satmak demek, daha ucuza ürün satmak demek daha fazla ihale kazanabilmek demek. Bence musk'ın SANAYİCİ YÖNÜ SON DERECE İLHAM Verici.
İsminin nasıl telaffuz edildiği zaman zaman tartışma konusu olmuş, tesla elektrikli araçlarıyla ve spacex ile tanıdığımız girişimci. marsı, dünya gibi yaşanılabilir bir gezegen haline getirme hayaline sahip, insanlığın yıldız sistemlerinde seyahat ettiğini düşleyen özgür bir beyin.