1. Elle veya tabaka yardımıyla Tütünü sardığın kağıt.
    Büyük ihtimalle üzerinde arapça yazıların yazmasından ötürü arap kağıdı demişlerdir.
    Benim duyduğum yaygın kullanımı arap çarşafıdır.
    Filtremsi bir plastiği kağıdın sonuna yerleştirirsin, Tütünü ölçülü koyarsın çok koyduğun zaman sigaranın devamlılığı gelmez az koyduğun zaman kağıt içersin boğazın yanar.
    Biraz fizik-matematik lazım :)) ehehe
    Sonra tabakayı kapatır yuvarlak hale gelmiş kağıdın yan kısımlarıyla dil dansı yaparsın.
    El yapımı sigaran hazır.
    En son bıyığın ve tırnaklarının sararma süreci başlar ve 10 metre öteden alınabilen üzerine sinen tütün kokun.

    ukdesiymiş.
    #238244 migfer tokmakel | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0eşya 
  2. en iyi tütün sarma kağıdı olmayı yıldır devam ettiren eşya. asıl üretim amacı, bildiğimiz "normal" tütünü kolayca içmek değil, "dolu" olan halini tellendirmektir. pek de tanımadığınız ortamlarda arap kağıdı güzellemesi yaparken dikkat edin de, sizi torbacı sanmasınlar.

    genellikle top olarak satın alınır ("bir top a4 kağıdı" gibi). topun içinde çoğunlukla 45-50 adet arasında arap kağıdı bulunur. 30 civarında çıktığını da gördüm. sizin de görebildiğiniz gibi, üzerinde "made in lebanon" ve "papier de damas" yazısından başka hiçbir farklı dilde yazı olmaz. full arapçadır. yazılanları sure olarak görüp yere düşürdüğümde bulan anneannem, öpüp yüksek bi' yere koymuştu. ona da sevgiler ve öpücükler ileteyim ama onlar sure falan değil, "arap ürünüdür. yerli ürün kullanın. tütün içmek sağlığınıza zararlıdır" falan yazar.

    arapların tütün macerasının dünya'nın geri kalanına göre nispeten erken başlaması, arap kağıdını onların üretmesini açıklarken, üzerinde sadece fransızca yazılar barındırması pek bi' anlama gelmez. bununla ilgili şöyle bir olay vardır, doğruluğu halen kanıtlanmayan: araplar ellerindeki deli gibi tütünü fransızlarla yaptıkları başka bir ticaret anlaşması içinde itelemek istiyor bunlara. fransızlar ise tütünü nasıl içeceklerini bilmedikleri için abuk subuk kağıtlara sarıyorlar ve çoğunlukla dudak tiryakisi olmaktan öteye geçemiyorlar. böylece fransızların tütün ithal etmesi de yüksek boyutlarda olamıyor. arapların aklına tütün kağıdı üretmek ve ellerindeki tütünü de fransızlara bu yolla satmak geliyor. böylece arap kağıdının üzerinde sadece fransızca yazması ve geri kalanının da tamamen arapça olmasına bir mit üretilmiş oluyor. doğru mu, yanlış mı; bilmem ama anlatması keyifli bi' hikayedir.

    özellikle son 5 yıldır lübnan ve suriye'den ülkemize gelen arap kağıtları berbat hale geldi çünkü biz de 2 tane arap kağıdı fabrikası açtık. biri tunceli'deydi, diğerinin yerini hatırlamıyorum. bu yüzden artık "çakma arap kağıdı" üretir de olduk ve kağıtların kalitesi gerçekten de muşambadan halliceydi uzunca bir süre. artık lübnan işi, orijinal arap kağıtlarından farklı değil. mürekkep baskısı falan berbat oluyor, tek olayı o. zamanında 5-10 kuruş olan tek bir arap kağıdını şu anda 15 lira civarında satın alabiliyorsunuz. top halinde almak ise imkansıza yakın çünkü toptancılarda bile topunu 400-500 liraya okutmaya çalışıyorlar. nereden nereye tabii.
    #288342 lake of the hell | 2 yıl önce
    0eşya