batıda Dalaman Çayı, doğuda Kemer kuzeyde Burdur'un Gölhisar ilçesi ve güneyde Akdeniz ile sınırlı olan Likya bölgesinde yer alan yürüyüş rotasıdır. kimi zaman gerçekten de tarihi yol güzergahlarından kimi zaman ise uçsuz bucaksız dağlardan, kayalıklardan, ormanlardan kimi zaman da günümüz yolları, patikaları, yerleşimlerinden geçen bu yürüyüş rotası Fethiye'den Antalya'ya kadar uzanan yaklaşık 535 kilometrelik bir parkurdur. genellikle batıdan doğuya doğru ve mümkünse soğukların ve sıcakların baskın olmadığı bahar aylarında katedilmesi tercih edilir. bu 535 km uzunluğundaki yolu dikine kesen, çoğu kişi tarafından pek bilinmeyen antik yerleşimlere doğru uzanan ikincil yürüyüş rotaları da mevcuttur.
YERLİ HALKIN YÜRÜYÜŞÇÜLERİ DÜDKLEMEK ADINA ROTA İŞARETLERİNİ BOZMALARI BİR YANDAN HÜKÜMETİN BETON MANYAKLIĞINI BURAYA DA BULAŞTIRMAYA ÇALIŞMASI BİR YANDAN DERKEN YÜRÜMEK İSTEYENLERİN PLANLARINI ERTELEMEMESİ GEREKEN YOL. YAKINDA OLİMPOS VE SALDAYLA BİRLİKTE "NERDE O ESKİ HALİ" DİYE ANILACAK SANIRIM.
BU ANTİK YOLU BULAN VE İLK İŞARETLEMELERİNİ YAPAN kate clow'UN GEÇEN SENE BU YOLDA KAYBOLARAK 15 SAAT SONRA JANDARMA TARAFINDAN KURTARILMASI DA İLGİNÇTİR.
gönüllüler tarafından rotası kırmızı ve beyaz boyalarla işaretlenmiş, fethiye'den antalya'ya uzanan yürüyüş yoludur. tamamını keyfini çıkararak yürümek bir ayı bulur, öyle yerlerden geçer ki büyülenirsiniz, güzelliği karşısında gerçeklik algınız bozulur. genelde bir yerleşim yerinden başka birine 1 günlük yürüyüşlerle ulaşılabilecek şekilde planlanmıştır, bu yerler de çoğunlukla köydür ve insanları yardımseverdir. havaların serin olduğu mayıs sonu ya da eylül ortası gibi yürünmesi tavsiye olunur çünkü su kaynağı bulmak imkansızdır, yanınızda çok fazla su taşıyamazsınız, hava çok sıcaksa su kaybınız aşırı olacağı için keyiften çok çileye döner yürüyüş. göreceğiniz manzaraların yanında bir de antik kentlere uğrar bu rota ve kültürel olarak da faydalanırsınız bu yürüyüşten. özetle müthiş bir deneyimdir.
Çeşitli notlar: -vahşi hayvanlarla karşılaşma olasılığınız yok gibidir. -işaretler kaybolursa kormayın, yönünüzü bulabileceğiniz işaretler arayın. (biz elektrik direği sayesinde tekrar yola dönebilmiştik) -ateş yakmayın zira geneli çam ormanı olduğu için bir kıvılcım çok kolay büyüyen bir yangına dönüşebilir. -ortalama 6-8 saatlik bir yürüyüşten sonra bir yerleşim yerine varacağınız için yanınıza aşırı gıda vs. almayın, 3 kg. yük yolda 30 kg. gibi hissettirir. -bütün yolu tek seferde yürümeyin, 15'er günden iki farklı zamanda yürüyün, 535 km yürümek sonlara doğru eziyet olabilir. -gelidonya feneri'ne yürümeye üşenmeyin*