1. çalışmama sorununu kendi yöntemlerimle hallettiğim laptop.

    bilindiği üzere ufak bir google taramasıyla göreceğiniz gibi ; eğer sürümüne sahipseniz bu meret çalışmıyor. laptopun sesi de kuş gibi çıkıyor.

    ne yapmalıyız peki ?

    öncelikle / indennü kaldırıyoruz. sonrasında monster'ın sitesinden laptop'unuza uygun son sürüm ses sürücüsünü yüklüyor ardından da soundblaster uygulamasını yüklüyoruz.

    bingo!

    her ortama göre (sinema, oyun, müzik vs.) ses düzeylerini ve equalizer'ı ayarlayan uygulama çalışıyor. muhteşemmiş valla...
    #177026 opethian | 5 yıl önce
    0marka 
  2. 3 yıldır kullandığım ve gayet memnun olduğum laptop markasıdır. Gerçi bilgisayarda dünyayı kurtarmıyorum ama arada bir hobi olarak tekrar geçmişteki gibi bir iki aranje yapıyor; beceremesem bile oyun oynamaya çalışıyorum. Teknik servisinden ise bu zamana kadar gayet iyi hizmet aldığımı da ifade etmek isterim.
    #177028 becoolnotfool | 5 yıl önce
    5marka 
  3. (bkz: )
    #182774 tematik | 5 yıl önce
    0marka 
  4. son zamanlarda oyun oynadığım ve yayın yaptığım laptop olan bu kardeşimiz, kendini kettle sanmaya başlamıştı. GPU en son 91 dereceyi görünce dedim bu işte bir bokluk var. hemen aradım, ömür boyu ücretsiz bakım ve temizlik yapıyorlarmış... e dedim gönderelim.

    tabii her şeyin de bir bedeli oluyor. bayramda laptopsuz kaldım.

    her gün beni daha çok şaşırtan marka...

    #256871 opethian | 4 yıl önce
    0marka 
  5. Allah'ın belası laptop tanesi. laptoptan ziyade odayı ısıtmak için kullanmak için ideal olabilir.
    2018 kasım ayında aldım alma sebebim de herkesin malumu olan bu özellikleri o fiyata veren başka hiç bir marka yok. Servis hizmetlerini de araştırdığım ve çevremdekilerden duyduğum kadarıyla öğrendim. zaten her sorun çıkıp arayışımda sövecem diye arıyorum kibar kibar açıyor servis çalışanı sinirimi yansıtamıyorum.
    ilk 6 ayımız çok iyiydi hiç bir sıkıntı yaşamadım( tamam ses sorunu vardı da zaten kulaklık kullanıyorum diye umursamadım) sonra ilk fan bozulması ile maceramız başladı. fandan ses gelmesi ile gittim ve garanti kapsamında ücretsiz değişeceklerini söylediler ve sadece 3 gün sürmüştü bu süreç. 1 ay önce kardeşimin lenovo laptopunu götürdüğümde servise 20 iş günü sürdüğü için bu süre çok iyi gelmişti.
    Garantisinin bitmesine 1 hafta kala hem ekran bozuldu, hem ssd bozulmuş(ben farketmemiştim kendileri farkedip değişti), hem fanlar gitti aynı anda. iyi ki garanti kapsamındaydı yoksa hamsiyi yemiştim.

    Ama işte sıkıntı burada başlıyor , her 6 ayda 1 fan değiştiriyorum 4 senedir ve her 9 ayda bir klavye tuşlarından 3ü 4ü basmaz oluyor ve onu da değiştiriyorum. ve artık servis süreci kısa da sürmüyor tedarik süreçlerinde sıkıntı var sanırım. yani kısaca 12 ayın 1-1.5 ayını laptopumu servis kullanıyor. yine ekranda bir sıkıntı çıktı ve yarın yine durduk yere servise beylikdüzünden kadıköye gidicem, bakalım bu sefer ne kadar kitleyecekler.
    #274128 hicivci | 3 yıl önce
    2marka 
  6. eskiden f/p bir üründü. bundan dolayı malzeme kalitesizliğine pek takmıyorduk ama şu an da hem f/p değil hem de malzemesi kalitesiz. enteresan.
    #274768 raskolnikovsu | 3 yıl önce
    0marka