çorabın düşmesini sarkmasını engellemek için kullanılan giyim aksesuarı. sanılanın aksine yalnızca kadınlar tarafından kullanılan bir şey değildir. www.google.com.tr/... verdiğimiz rahatsızlık için özür falan*.
isminin söylenmesinin bile erkekler üzerinde libido arttırıcı bir etkisi olsa da, gerçekler pek ala farklı olabiliyor. zorunluluktan, gereklilikten jartiyer kullanmak (o nasıl oluyorsa artık) ayrı bir mevzu; ancak ateş yükseltici bir unsur olarak jartiyer kullanmak duruma göre çeşitlilik göstermektedir.
yukarıda üç örnek üzerinden gitmek gerekirse; 01 numaralı örnekte olduğu gibi orantısız vücut hatları üzerine giyilmiş bir jartiyer, 1900'lü yılların üçüncü-dördüncü sınıf gezici sirklerinde müşteri çekmeye çalışan dombili ablalar kıvamında bir görüntüye sahip olmanıza sebep olacaktır. (dombili mevzusunda bbw = big beautiful women muhabbetine hiç girmeyin onu #49199 numaralı girdimizde anlattık.)
02 numaralı örnekte olduğu gibi standart yaşam döngüsü içerisinde sahip olunabilecek dengeli ölçülere sahip bir vücut üzerinde jartiyer, anlık ve seri libido yükselişlerine sebep olacaktır. birkaç parça kumaş, doğru vücut hareketleri ile dört nala koşan bir atın sırtında olduğunuz hissini size yaşatacak imkanlar sunabilir.
03 numaralı örnekte ise toplumsal yaşantılarımız içerisinde medya ve internetin insan algısı üzerine sabitlediği "yeni dünyanın afroditi" havasında bir ölçülendirmeye sahipseniz, "yeme de yanında yat" atasözünün canlı bir nişanesi olarak, karşınızdaki şanslı kişiye "Yatsın Yanıma Sarılmasın Dönsün Uyusun / Bir Gece Kalsın Benimle Kırk Yıl Onun Olsun" şeklinde gülden mutlu şarkısı söyletebilir.
farklı farklı çeşidi bulunan bu iç giyim destek zımbırtısı, ilk zamanlarda lastik bant şeklinde olan ve diz altına giyilmek suretiyle çorapların kaymasını engellemek için kullanılırdı.
1920'lere doğru artık biraz da modanın etkisiyle pahalanmış ve daha kalitelileri çıkmıştı. alt kesim için pahalı olduğundan dolayı hizmetçiler veya çalışanlar ince bez parçası şeklinde ucuz kumaş veya iple örülmüşlerini tercih ederlerdi.
2. dünya savaşına doğru sürekli kullanımdan dolayı artık daha ucuzları üretilmeye başlandı. bacaklara kan toplama tarzı zararlar vermemesi içinde zamanla daha rahat şekilleri üretildi. 1940 lara kadar kadın ve erkeğin giydiği bu desteklik lastiği, 1960 lara doğru modanın değişiminden de destek alarak, kadınların erotik resimlerinde kullanmasından fetişler yaratmasıyla yepyeni bir boyut kazandı.
sonrasında çıkan yeni ürünler sayesinde artık jartiyer aksesuar haline dönüştü. günümüzde günlük kullanımı kimi kadınlar için bir tutku, kimisi için ise fantazi amaçlı kullanılırken, kimi zamanda geleneklerden kaynaklı düğün gibi özel günlerde kullanıldığı görülebilir. erkeklerde de gündelik olarak tutkunları dışında pek tercih edilmez.
günümüzde en yaygın kullanımlarının diğer şekli ise, bazı spor dallarında hala destekleyici olarak kullanılmasının yanı sıra sağlıksal amaçlı giyeceklerde de tercih edilmesidir.
bir iç giyim ürünüdür. çorapların kaymasını önlemek amacıyla erkeklerde de kullanımı söz konusu olmakla beraber, daha çok kadınların aynı amaçla kullandığı lastikli bağcıklardır. geçmişten günümüze kullanım amacı değişmemekle birlikte bilhassa kadınların özel günlerinde giyinmesi amacıyla farklı model ve tarzlarda üretilerek fantezi amaçlı kullanımı daha fazla yaygınlaşmıştır. jartiyere asıl anlamını veren ise bu kullanım biçimidir... jartiyer dendiği zaman yüze yayılan o meşum gülümsemenin asıl sebebi ise budur.