şu an bu tarayıcıyı kullanıyorum eskiden berbat olmasına rağmen şimdi gayet memnunum. eskisinden daha hızlı google chrome'ı anımsatıyor ama sanki daha iyi olacak içine etmezlerse.
özellikle ram kullanımı ve sayfaları hızlı yüklemesi bakımından türlerinden biraz daha öndedir. ancak iş tarayıcıyı gerek kendi sunduğu arayüzündeki ayarlar ve seçeneklerle gerek hem belli başlı demirbaş eklentilerden başka bir eklenti barındırmayan kendi mağazası hem de chrome mağazasındaki eklentilerle kişiselleştirmeye kalkışıldığında pek istediğim gibi sonuçlarla karşılaşmıyorum. örneğin sık kullanılanlar çubuğuna oluşturduğunuz klasöre birkaç kısayol eklediniz. klasörü alfabetik sırayla görüntülemek istediğinizde sağ tıklayıp sık kullanılanları yönet deyip açılan pencerede ilgili klasöre gelip ada göre sırala demeniz gerekiyor. böyle uğraştırmak yerine klasöre sağ tıklayıp ada göre sırala seçeneği koymak zor olmamalı. bununla ilgili kaç ay önce istekte bulundum. güya ekleyeceklerini söylediler. ancak ne gezer.
son güncellemelerinde de —takdir ettiğim— ve bazı eklentilerin sunduğu uyuyan sekmeler özelliğini eklemişler. bu özellik istisna listesinde olmayan sitelerde 5-10-30 dakika ya da 1-2-3-6-12 saatten biri seçildiğinde o süre geçtikten sonra sekmeyi otomatik askıya alıyor ve bu olduğunda sekmenin rengi otomatik olarak değişiyor. tekrar o sekmeye tıkladığınızda ise yine eski hâline dönüyor.
microsoft'un geçen haftalarda bing arama moturunu chatgpt tarafından da kullanılan gpt-4 yapay zeka dil modeline entegre etmesiyle edge tarayıcıların sağ üst köşesinde bing butounu belirdi.
Bu butona tıkladığınızda aramalarınıza yapay zeka destek veriyor. para ödeyerek erişilebilen chatgpt versiyon 4 ile aynı modeli ücretsiz olarak kullanmanın tek yolu şu an için microsoft edge.
aynı zamanda dall-e de entegre edildiği için görüntü üretme desteği de gelmiş. i.ibb.co/...
Şimdi biraz oynama zamanı. Bakalım chatgpt 3 ile benzer sorulara nasıl cevap veriyor.