eskiden daha cesur manşetler ile insanları haberdar eden, sabaha karşı baskısı kesinleşen, genelde tamamen bir siyasi kimliğe sahip olan yayın. tarafsız gazetecilik diye bir şey yok, çünkü şu hayatta ufacık bile siyasi bir görüşe sahip olmayan kimse yok. içinde bulunduğumuz çağda, at yarışı ya da bahis bültenleri için, küçük bir kısım da olsa, bir de bulmaca için alınıyor gazeteler. ya da taşınacaksınız mesela, kırılacak eşyalarınızı sarmak için alabilirsiniz. türkiye'deki bir çok sektör gibi, bunun da çivisi çıkmıştır.
artık basılı olanın yavaş yavaş tarihe karıştığı basın organı. her şey dijitalleşince kağıt baskı haliyle tasarruf sağlayacak diye basılmaz oldu. eskiden en çok satan ilk beş gazetenin tirajları 400-500 binden aşağı düşmezdi. hatta milliyet büyük larousse'yi verdiği iki yıl boyunca yanlış hatırlamıyorsam 1 milyonun altına düşmedi. tabi bu satışlar için bir etkiden daha bahsetmek lazım; soba tutuşturucusu evet, sobaları kışın yakacağız diye evdeki tek kağıt israf edilmez istiflenir; sobasız geçen aylar boyunca her evde en az 15-20 kg gazete birikirdi.
80 lı yılların sonlarında yayınlanmış gazetedir, haftada bir yanında ördek yarışı, banker kaçtı, kızma birader gibi zar atıp oynanan oyunlar verirdi. st1.myideasoft.com/...