-
Bir tür sosyal medya uygulaması diyebiliriz.yaptığı tek şey kişilerin nerede olduğunu gösterir yani etiketleme.o an kişi neredeyse kendini etiketler.amaç yok.uyuz oluyorum nedense bu uygulamaya. -
Bir zamanlar foursquare'in yaptığı işi yapan uygulama. Herşey yolunda giderken forsquare neden ikiye bölündü kimsenin fikri olduğunu sanmıyorum. İki işi aynı anda yapan tek program varken, iki ayrı program kullanacağımızı düşünen denyo kim bilmiyorum ama bu bölünmeden sonra hiç swarm kullanmadim kendi adıma. -
ne işe yaradığını anlamadığım uygulama.
facebook'un, twitter'in, instagram'in kendi icinde yer bildirim ozelligi varken birde. -
foursquare bi ara kafayı yediğinde (sanırım 2014 ya da 2013 olması lazım) aynı üreticiden ortaya atılan mobil uygulama. sonra çözdüler heralde o işi ama swarm tutulunca foursquare unutuldu gibi. yer bildiriyorsun, başkası da bakıyor diyor olm bu mekanda güzel hatunlar var bak şimdi şuna bak bak bak.
bi düşününce facebook'tan sonrası zaten gereksizdi. çünkü ondan sonra çıkan hemen hemen bütün sosyal medya uygulamalarının yaptığını facebookta yapabiliyordunuz.
twitter - what's on your mind?
instagram - fotoğraf ekleme yok muydu facebook'ta? tamam video yoktu o kabul ama şu an o da var.
swarm, foursquare - yer bildirimi.
ha kullanıyor muyum? evet bu uygulamaların hepsi telefonumda yüklü ama swarm haftada ya da ayda 1 attığım her adımı yer bildirimi yaparak arkadaşlarımı floodladığım bi mecra benim için.
bana kalırsa insanları daha kolay arşivlemek için parçalara ayrılmış çok büyük bir yapay zeka gibi, amariganın oyunları yani. -
donald glover işi bir amazon prime video dizisi. Dizi sürekli daha garipleşen bir kabus gibi, donald glover'ın beyninin nasıl işlediğini gerçekten merak ediyorum ya, hakikaten. community ve childish gambino gibi işlerden aşinayız ya, şu this is america klibinde içindeki o karanlık yanı hissetmiştim, bu diziyle acayip çekildim o beyne.
Andrea, kısaca dre adlı bir genç kız, kız kardeşi diye çevrilip dursa da bence en yakın arkadaşı olan marissa'nın intiharıyla derinden sarsılırken bir yandan da marissa'nın bu intiharının ikisinin de en sevdiği fenomen şarkıcı nijah ile bağlantısının da internette bir lince uğraması ile internet, hayranlık ve gerçek dünyaya dair algılarını da yitirmeye başlar. Olaylar çok hızlı çığrından çıkacak ve başta dediğim gibi dizi, bitmek bilmeyen bir kabusa dönecek.
Acayipselli vallahi. Oyuncular arasında kısa bir rolde billie eilish de var. Dizinin müziklerinde de acayip childish gambino etkisi hissediliyor, hipnotize edici bir vibe'ı artırmak için renkleri ve müzikleri çok iyi kullanmışlar. Kısa bir dizi, yine uzun bir film niyetine izlenebilenlerden. Zaten bu konuda internette dolaşan meme'ler var hani: "sekiz saatlik film izler miyiz, hayır. Peki sekiz bölümlük, her bölümü bir saat süren bir diziyi binge watching ile bir oturuşta izler miyiz, tabii ki." Teşekkürler tüketim çağı.
Bir girdide en çok bu kadar farklı şeyden bahsedebilirdim herhalde. -
Bugün bitirdiğim 8 bölümlük amazon prime dizisi. Dizi her başladığında " Bu eser kurgu değildir. ölü veya diri şahıslara veya gerçek olaylara tüm benzerlikler kasıtlıdır" uyarısı çıkar. Ama dizi ilerledikçe, bir seri katil hikayesi anlatıldığı için neden böyle bir yazı olduğunu kurmaca bir hikaye izlediğimi düşündüm.
-- spoiler --
Gerçekmiş. Dizi sonlarına doğru biraz belgesel tadı veren kısımlar oluyor. Bir yerde kovan diye bahsettikleri fun club, gösterdikleri 2007 yılına ait biletden Ni'jah 'ın aslında Beyonce olduğu ortaya çıkıyor. Muhtemelen telifle ya da mahkemeyle uğraşmak istemedikleri içinde baştaki uyarı yazısı ve sanatçı adı olarak farklı bir isim veriliyor
-- spoiler --
Bu arada güzel bir dizi. İzlenebilir.