Yıllar önce mehmet aslantug, ahu turkpence, ozan guven, altan erkekli, cetin tekindor, arsen gurzap, emre karayel, zerrin tekindor, ismail hacioglu, onder acikbas, vahide gordum'un oynadigi bir dizi vardi "bir istanbul masali" diye. (Yanliz yazarken sastim kaldim kadroya, bu kadar sanatcinin hepsi ayni dizidemiymis...) orada esas erkek ve esas kiz dertlerinden ve sehrin stresinden kacmak icin giderlerdi agva'ya. O zamana kadar kimseden duymamistim burasini. Biz sadece sile'ye kadar olan kismini biliyorduk. Neyseki iyi ki gitmis bu arkadaslar oraya da bizim de haberimiz olmus.
Temiz sirin kucuk kendi halinde bir köy. Denizine girmek pek keyifli degil, malum karadeniz ancak 2 gun gideyim kafami dinleyim nehirde tekneyle iki gezineyim diyorsaniz fevkalade bir yer.
Tabi ozellikle yaz aylarinda ortalik biraz kalabaliklassa da eylulden sonra ideal zaman gitmek icin veya haziram oncesi.
Eskiden güzel olan fakat şimdilerde kazık oteller zincirinin bulunduğu bir köy olmuştur. Manzarası yada nehir kenarı güzel ama konaklamak pek iyi değil. Parayı veren yada bağıra bağıra sevişmenin adresi olmuştur ne yazık ki. Otellerde hizmet falan nadiren güzele denk gelirsiniz. Denizi ise karadeniz, şile'nin aynısı. Kötülemiyorum zaten en güzel denizi bana göre.