1. 'nun dağıtımcısı olduğu (ve mgm'in tabii), her bölümde farklı bir oyunun paralel gerçeklikte geçen küçük bir hikayesinin anlatıldığı, maksimum 15'er dakikalık şimdilik 15 bölümü bulunan nefis animasyon serisi. amazon'un 'la birlikte berbat ettiği pr'ını geri alma çabası olarak baya iyi bir iş. tek sıkıntı, bazı bölümlerde anlatılan hikayelerin diğer bölümlerle karşılaştırıldığında baya sönük ya da oldukça ihtişamlı kalması. "bölümler arasında bağlantı yok ki" denebilir ama gene de 'u (ve 'ü) itin götüne sokup 'i öve öve bitirilemeyecek bir bölümle anmak baya çarpık görünüyor benim bakış açımda. gene de, baya güzel iş toptan.

    bölümler zaten kısa, bazıları 10 dakikanın bile altında. ama siz gene de bölümleri izledikten sonra biraz açıklama okuyun çünkü anlatılan hikayenin bağlantılarını daha iyi çözüyorsunuz ( modellemeli bölümü baya baya nefis hümanizm eleştirileri barındırıyormuş, sonrasında okuyunca aydınlandım ben de). bunun dışında, çerez olarak arka arkaya bütün bölümleri izlememenizi de öneririm çünkü hemen bitecek =) 2. ve 3. sezon onaylarını da almış ama 2. sezonu 2025 yazından ve bence hatta sonbaharından önce gelmez. 3. sezonu beklemeye de şimdiden başlamaya gerenk yok tabii.

    bölümlerin neler anlattığını kısacık yazayım ve nereden daha geniş bilgiler alabileceğinize dair link bırakayım:

    1- dungeons & dragons: the queen’s cradle: baldur's gate 3'te olduğu düşünülen bir partinin küçük bir savaşını anlatıyor. diğer bölümlere göre berbat yapılmış, bir ordan bir burdan hikaye anlatımıyla da berbat olmuş. hele ki bazı karakterlerin frp ve bölümün adını aldığı d&d setlerine tamamen aykırı hareketleri (cüceye 19 dexterity vermek falan akıl alır gibi değil) hayranları çıldırtmış. keşke bu kadar özenmeden yapmasalarmış.

    2- sifu: it takes a life: 'yu kötü anlatmış olan bölüm bu. kendisiyle ilk kez karşılaşacaksanız gideri var. 2022'deki oyunundan doğrudan uyarlamışlar bu bölümü. dövüş sahnelerinin arka planları, dövülenler, boss falan hepsi doğrudan uyarlanmış. sifu da hoşuma gitti benim ama biraz daha fazla konuşan bir sifu'yu isterdim.

    3- new world: the once and future king: 'in seslendirdiği, new world adında bir mmorpg oyunundan alınma bir bölüm. gerçek dünya'yla baya bağ kurulmuş, arni'nin sesini özlediyseniz gideri var. arni'ye göre modellenmiş ana karakter aelstrom baya komik.

    4- unreal tournament: xan: adıyla müsemma bölüm. benim neslim için yeri bambaşka olan 'ın kıyıda köşede kalmış karakterlerinden xan'ın gelişimini ve nasıl turnuvaya katıldığını anlatıyor. sanırım en "başı sonu bir, derli toplu" bölüm bu. herkes de bu yönünü beğenmiş, övmüş. bana tarzı kısa bir animasyondan fazlasını çağrıştırmadı. xan'a gelene kadar gırla iyi karakter vardı. keşke onlardan birini anlatsalardı.

    5- warhammer 40,000: and they shall know no fear: en iyi bölüm çünkü hem paraya kıymışlar hem warhammer evrenini iyi anlayan insanlar yazmış bu bölümü hem de titus'un () nasıl bir hayvan olduğunu müthiş göstermiş. sadece birkaç sahnesindeki karanlık dozunu fazla abartmışlar. ne izlediğinizi göremiyorsunuz ama warhammer evrenini biliyorsanız, görmenize de gerek kalmıyor. gene de, bilmeyenler için bazı yerlerin karanlığında pek bir şey göremeyeceklerini belirtmem lazım. nefis bölüm, warhammer'ın ününe yakışan iş.

    6- pac-Mman: circle: adıyla müsemma bölüm ama bildiğiniz bir hikayesi değil bu. zaten bu yüzden de fena eleştirilmiş. ben kafa açmasını çok beğendim. pac-man'in aslında iyi bir karakter olduğunu düşünüyorsanız, bu çarpık pac-man evreni sizin de göynünüzü serinletecektir.

    7- crossfire: good conflict: en gerçekçi bölüm. crossfire da bir oyun ama pek bileni yok sanırım. özellikle komplo teorilerini seviyorsanız, baştan sona "acaba?" diye diye izleyeceksiniz bu bölümü. dövüş sahneleri biraz yapay geldi bana ama genel atmosferi baya iyi. şehir tasvirlerindeki modellemeler mükemmel olmuş. warhammer olmasaydı, en iyi bölüm rahatlıkla bu olurdu.

    8- armored core: asset management: aslında armored core'un oyunundaki hikayelerle pek alakalı bir bölüm değil bu. yan hikaye yazmışlar ve keanu da seslendirmesini yapmış ana karakterin. ayrıca kendisinin doğrudan uyarlaması var bölümde tabii. insani yönlerinizi geleceğin dibinde eleştirmek ve üzerine bir şeyler koymak isteyebilirsiniz. her yer cyborg ama "we have neo". sevenler hastası olmuşlar bu bölümün.

    9- the outer worlds: the company we keep: en duygusal bölüm. the outer world, sci-fi rpg oyunuymuş. buradaki ana karakterin tam da oyundakine benzer bir hikayesini anlatıyor. baya üzücü, baya insancıl bir bölüm bu. serinin genel atmosferiyle çok alakasız bulduğum için geçer not veremedim ben. diğer bölümlerin hızlı anlatımı ve kısa sürelerine göre bu bölüme baya torpil geçilmiş. çoluk çombalakla izleyince baya eğlenirsiniz.

    10- mega man: start: 'ın origin hikayesinin güzel bir varyasyonunu anlatan bölüm. dr. light ve dr. wily arasındaki çatışmanın kökünü göstermiyor, bir yerinde başlıyor. rock'ın da nasıl mega man olduğunu gösteriyor. çoluk çombalakla gene güzel gidecek bir bölüm. mega man'in 1980'ler efsanesi olduğunu unutmadan izleyin.

    11- exodus: odyssey: gibi bölüm. 'un oyunu henüz çıkmadan nefis bir pr olmuş bu bölüm. zaman yolculuğu, uzayda zamanın kırılarak ve herkese göre farklı akması ve bir baba-kız hikayesi izleyeceksiniz. baya üzerine düşülmüş bir bölüm bu. hem 3d modellemeleri hem de baba-kız hikayesinin replikleri güzel yapılmış. boş kafayla izleyip ekranda yazanların hepsini dikkatlice okumanız lazım. ipin ucu bir yerde kaçıyor ve bölümü anlamıyorsunuz yoksa. benim en beğendiği bölüm bu.

    12- spelunky: tally: bu bölüm ve sonrakileri henüz izlemedim ama spoiler yeme uğruna ne hakkında olduğunu okuyup yazacağım. 'un paralel evren halini izlediğiniz bir oyuna saygı bölümü. pek beğenilmemiş, çizimler çocuksu bulunmuş. the outer world'ü sevenlerin bunu sevmemesi baya garip bence.

    13- concord: tale of the implacable: concord oyununu sony'nin mahvettiğini biliyorsunuzdur belki. işte, bu oyuna saygı duruşu bu bölüm ama gene pek beğenilmemiş. uzay mevzularını güzel özetlediğini yazıyor bölümü sevenler.

    14- honor of kings: the way of all things: çinlilierin çıkardığı mobil oyun olan honor of kings'in bölümü. hikaye anlatımı çok övülmüş, sinematikler ve modellemeler bazı yerlerde baya sevilmiş. geri kalan hikayesi çok dallanıp budaklanıyor. izlemeden okumayın siz de, benim gibi.

    15- playtime: fulfillment: secret level'ın hiçbir oyuna bağlanmayan bölümü. birkaç oyundaki karakterleri görüyormuşsunuz, bunların olduğu bir evrende macera arayan bir karakterle birlikte geziyormuşuz. dizi ortaya çıkarken bu bölümün pr'ıyla çıktığı için önceki bölümlerle elbette kıyas yapılacak. warhammer ve exodus bölümlerini geçebileceğini düşünmüyorum ben ama siz de izleyip fikrinizi bulursunuz.

    şimdilik hepsi budur. izleyip başlığın altını doldurun siz de bence. son yıllardaki güzel animasyon işlerinden biri. en azından ilk birkaç bölümü izleyip kendiniz karar verin. bölümlerle ilgili ayrıntıları okumak için şurayı ziyaret edebilirsiniz. en geniş bilgiler orada var ama bölümleri izleyip sonra okuyun, deli gibi spoiler yersiniz yoksa.
    #292768 lake of the hell | 3 ay önce
    0animasyon, dizi 
  2. baktım diğer oyunlarla alakam yok, sadece warhammer bölümünü izledim. ( ömürlük davam ama onun tek bölüm çizgi filmi olmaz)

    Cuk oturmuş: warhammer 40k bu hakikaten! 'da mesele atmosferdir, evreninin duygu durumunu birebir görsellemişler. Bu aralar dünyaya dair duygu durumumla da örtüştüğünden ışığı falan kapatıp sesi kökleyip tekrar izledim.

    AMAZON BU İŞLERİ, paparaziyle büyümüş, sonradan geek kültürü piyasa yapıyor diye nerd uzmanı kesilmiş tiplere değil, konuya gönül vermiş yazarlara bırakınca mis gibi oluyor.

    #292772 son kurtadam | 3 ay önce (  3 ay önce)
    0animasyon, dizi